Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Ето защо Даниил Медведев пиеше сок от кисели краставички по време на финала в Мелбърн
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:47 / 31.01.2022Коментари (0)190
©
Туршиите са считани за здравословна храна от векове. Дори се твърди, че киселите краставички са били част от диетата за поддържане на красотата на Клеопатра, а Юлий Цезар е смятал, че именно тази туршия прави войските му по-силни.

Повечето хора дори не предполагат, че сокът от киселите краставички, който обикновено се изхвърля, всъщност е много полезен за здравето. Той представлява предимно солен разтвор, но е изненадващо невероятен източник на електролити, антиоксиданти и хранителни вещества.

Те са чудесно мезе за ракийката и водката, приказна гарнитура за някои меса, а на всичкото отгоре сокът им е магичен за една камара неща.

Когато американският тенисист Франсис Тиафо каза, че сокът от туршия му е помогнал да достигне до четвъртфиналите на Australian Open преди три години, много хора повдигнаха скептичто вежди. Тиафо бе попитан за странната напитка след мача с Григор Димитров на осминафиналите на Откритото първенство на Австралия и заяви: "Оцелях на корта благодарение на сока. Вкусът му е ужасен, но наистина помага."

Тази година в Мелбърн с малко шишенце "pickle juice" бе забелязан и руснакът Даниил Медведев. Той пи от въпросното шишенце и по време на финала с Рафаел Надал. Известно е, че двамата спориха за титлата 5 часа и 28 минути.

Австралийският тенисист Джон Милман обясни преди време защо колегите му пият маринатата: "Помага за крампите, защото има много сол в нея. Но вкусът на сока е наистина ужасен", заяви той.

Доктор Майур Ранхордас - водещ преподавател по спортни диети и метаболизъм в университета в Шефийлд - казва, че лично е препоръчал употребата на "pickle juice" на много колоездачи и футболисти от Висшата лига. И потвърждава, че резултатите са забележителни.

"Сокът от кисели краставички съдържа натрий, калий и оцет, и възстановява баланса им в организма, когато се играе в горещо време и при висока влажност, както е на Australian Open. Важно е тези вещества да са в норма, за да се предотвратят крампите", казва докторът.

"Приемането на сока предизвиква рефлекс в устата, който изпраща сигнал за спиране на спазмите. Ето защо се пие в началото на крампите. Маринатата спира крампите с 40% по-бързо от питейната вода."

В интернет е пълно с истории за ползата от киселата марината при махмурлук, а спортистите и диетолозите му намериха още едно приложение.

Ето 8 причини да пиете сок от кисели краставички.

1. Лекарство против махмурлук

Ако нямате шкембе чорба и този еликсир ще свърши работа за ужасяващото главоболие, което ви мъчи.

2. Разстроен стомах и киселини

Използвайте неутрализиращата сила на сока от краставички, за да се справите със стомашните паразити, както и със сутрешното неразположение. Глътка от този сок ще помогне за балансирането на pH нивата в стомаха.

3. Напитка за тренировка

Професионалните атлети и фитнес маниаците пият от този сок, защото електролитното му съдържание помага за хидратацията и извличането на токсините чрез потта.

4. Мускулни крампи

Натрият, калият, магнезият и калциевият хлорид в сока от кисели краставички се бори успешно с този дискомфорт.

5. Подпомага отслабването

Известно е, че ежедневното консумиране на оцет – основната съставка в сока от кисели краставички, може допълнително да насърчи здравословното отслабване. Оцетът засилва метаболизма, а калориите в него са нищожни.

6. Регулира нивата на кръвната захар

Наличието на високи нива на кръвна захар може да доведе до диабет тип 2, както и на други хронични заболявания. Установено е, че оцетът е полезен за понижаване на нивата на кръвната захар чрез подобряване на реакцията на организма към инсулина. 

7. Антиоксидант 

Този сок изобилства от витамините C и E. И те като всички останали антиоксиданти борят свободните радикали и помагат на имунната система да предпази тялото от заболявания като рак.

8. Болно гърло

Солта и оцета в киселия сок побеждават без проблем бактериите в болното гърло.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Акционерно дружество предлага да поеме управлението на ФК Пирин Благоевград
Григор Димитров е втори в света по любопитен показател, Джокович не е в Топ 10
Разлог отбеляза 64 години от първата волейболна среща
Пирин и Черно море не се победиха в Първа лига
Григор Димитров, Алкарас и Надал се завръщат за силния турнир в Мадрид
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: