Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (0)
150 сабльорки от 28 държави вече са в Пловдив за Световната купа, България пуска 8 състезателки
Автор: Стойчо Генов 13:51 / 28.01.2022Коментари (0)244
©
Най-добрите сабльорки на планетата се събират от днес до 30 януари в Пловдив за турнир, валиден за Световната купа на сабя за жени. Надпреварата ще се проведе в спортен комплекс СИЛА, като в петък са боевете индивидуално в групите и елиминациите, стартиращи в 13:30 часа.

В събота ще бъдат излъчени шампионките индивидуално, като боевете започват в 10:00 ч. В неделя е отборната надпревара, стартираща в 9:00 ч.

Заявки за участие са подали 150 състезателки от 28 държави, сред които са световните сили във фехтовката от Русия, Франция, САЩ, Унгария, Италия, Япония, Испания и Гърция.

България ще бъде представена от 9 сабльорки, начело с европейската шампионка за девойки за 2020 г. Йоана Илиева, съобщиха от родната федерация по фехтовка. Освен нея на пътеките в спортен комплекс СИЛА ще излязат Емма Нейкова, Олга Храмова, Калина Атанасова, Белослава Иванова, Ана Михайлова, Кристина Миланова, Теодора Вутова и Габриела Захаринова.

През последната седмица състезателките бяха на подготвителен лагер в Пловдив под ръководството на националния треньор Ивайло Воденов и са готови да покажат най-доброто, на което са способни.

В индивидуалната надпревара очакванията са Йоана Илиева да продължи отличното си представяне при жените и да влезе сред най-добрите 16. Класиране в топ 32 ще й позволи да напредне в световната ранглиста, където в момента заема 65 позиция. Емма Нейкова и Олга Храмова подобряват играта си с всяко състезание и от тях също се чакат победи. Останалите наши състезателки все още трупат опит в международни състезания, а от представянето им зависи коя ще е четвъртата в отбора на България.

Отборната надпревара е предвидена за неделя, а българският тим ще излезе със самочувствие за двубоите си. Преди две седмици Йоана Илиева, Емма Нейкова и Олга Храмова впечатлиха всички с шестото място на турнира за Световната купа в Грузия. Тогава сабльорките ни победиха съперничките от Германия, САЩ и Полша и вече гонят класиране сред най-добрите осем на всяко състезание.

Задачата не е лека, тъй като заявки за участие в Пловдив са подали 21 тима, като с най-големи шансове за победа са Русия, Франция и Италия, заемащи първите три места в световната ранглиста. Дългосрочната цел пред младия ни отбор е участие на олимпийските игри в Париж през 2024 година.
Още по темата: общо новини по темата: 2
26.02.2024
05.03.2020






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Евдокия Попадинова е футболист №1 при дамите
Стилиян Петров получи награда за благотворителност
Олександър Бабич: Показахме характера на Пирин
Пирин Благоевград изненада безгрешния Крумовград в края
Григор Димитров със сигурност се изкачва в световната ранглиста
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: