Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Лили Иванова: На вас ви е лесно, но аз се вълнувам
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:40 / 15.12.2021Коментари (0)488
©
"На вас ви е лесно, но аз се вълнувам“ – това са думите на примата на българската естрадна музика Лили Иванова, с които най-добре може да се опише цялостното преживяване от 14 декември. Тогава изпълнителката на "Щурче“ изнесе първият от финалните три концерта на националното й турне в Зала 1 на НДК. Повече от час и половина тя държа многобройните си почитатели на крака, за които тази среща беше дълго чакана и два пъти заради пандемията, пише Монитор.

Чакането обаче беше възнаградено не само с перфектен звук и красиво осветление - за които Лили не пропусна да благодари на Антоан Хадади Ангел Попов, но и с възможността да чуем едни от най-големите български хитове, изпълнени от една от най-големите български певици – на живо.

На концерта Иванова представи 15 парчета, които представляваха своеобразна разходка през всички години от творчество й и емоционално градираща изповед. Тя започна с четирите песни от новия си мини албум под надслова "Чуй душата ми", от който, освен "Без контрол", са също "Животът" и "Маската". Последваха го "Ако спра да обичам", след която винаги има просълзени, вечният хит "Искам те", "Този свят е жена" и "Невероятно“

На "За тебе бях" шоуто достигна своята кулминация и публиката остана на крака до края, пеейки с любимката си вечни хитове като "Щурче", "Детелини", "Панаири". "Бяхте съвършени" бе отговорът на Лили на продължителните аплодисменти и спонтанните виковете от залата "Лили, супер си" и "Обичаме те".

Финалът на вечерта пък бе с "Предупреждение" - песен, с която пред време певицата откриваше концертите си. Хитът от едноименния албум излиза през 1980 година.

За музикантите си Лили Иванова отбеляза, че част от тях са до нея "вече 10-15 години, а някои и повече" - както Огнян Енев (пиано, тромпет и саксофон). В бенда са също Ангел Дюлгеров - китари, цигулка и аранжор на цялата програма, Орлин Цветанов - цигулка, Росен Ватев - ударни, и вокалното трио "ЛаТиДа" - беквокали. Изненадата бе басистът Борис Таслев на мястото на Веселин Веселинов-Еко.

Припомнаме, че тази вечер в зала 1 на НДК е вторият от трите концерта на Лили Иванова в София. Своеобразният триптих поставя кулминационната точка на нейното национално турне, минало през Варна, Пловдив, Бургас, Велико Търново, Шумен и Русе.

Още по темата: общо новини по темата: 2977
04.10.2022 »
24.09.2022 »
16.07.2022 »
16.07.2022 »
16.07.2022 »
11.07.2022 »
предишна страница [ 1/497 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: