Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Дядо Коледа оживява като Чичо Коледа
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:03 / 23.11.2021Коментари (0)387
© ChichoKoledaMovie
Как Дядо Коледа се превръща в Чичо Коледа и кои са действителните събития, вдъхновили новия филм "Чичо Коледа“ на режисьора Ивайло Пенчев, чиято премиера е на 23 ноември в зала 1 на Националния дворец на културата. 

В центъра на сюжета са – дете, което мечтае да има семейство и мъж в костюм на Дядо Коледа, който е загубил самоличността си. Историята заплита съдбите и на таксиметров шофьор и момиче, готово на всичко, за да осъществи мечтата си, улични музиканти с добро сърце – всеки със своята любов, приятелство, тъга и щастие. 

Следват куп комични ситуации и всеки търси онова, за което жадува най-много – семейство, прошка, любов, приятелство. Актьорът Филип Аврамов влиза в главната роля, много са значимите актьори в лентата, казва режисьора на филма Ивайло Пенчев:

"Към темата ни насочи дъщерята на Божан – Катето, тя е видяла репортаж за едно американско семейство, което осиновява две дечица и по неизвестни причини ги изоставят и изчезват. Това е единственото действително като линия, от която тръгваме във филма. 

Останалото е плод на нашето въображение. Сюжета е леко абсурден, но всичко онова, което се случва е напълно реално. Движим се между комичното и трагичното, дори романтичното бих казал. Поставяме сериозни теми – за приятелството, семейството, любовта прошката. Филмът завършва с хепи енд.“

Как обаче Дядо Коледа става Чичо Коледа?

"Малкото детенце, Ален Ангелов, изключително даровито дете, което е в главната роля, припознава Дядо Коледа и му казва Дядо Коледа, героя на Филип Аврамов се обръща и му казва – "Ама аз не съм дядо“, и детето отвръща – "Да, да, ти си чичо!“, оттам тръгваме да разказваме тяхната история на този чичо Коледа.“

Значими български актьори са в ролите на филма "Чичо Коледа“. Сред тях са Филип Аврамов, Ален Ангелов, Малин Кръстев, Симона Халачева, Васил Банов, Стефан Денолюбов, Свежен Младенов, Милена Аврамова, Китодар Тодоров, Меглена Караламбова, Ивайло Драгиев, Аня Пенчева.

"С повечето от тези актьори аз работя вече по няколко проекта, но персонажите, които те играят са много много различни, а за тях също е голямо предизвикателство, защото някои от тях не са правили подобен род роли и това ги пали. Това са невероятни български актьори наистина. С много от тях до такава степен вече сме близки, че с половин дума се разбираме, за това което гоним като краен резултат.“

Филмът вече беше отличен с Награда на публиката на фестивала "Златна роза" във Варна, както и с Наградата на град Варна на фестивала "Любовта е лудост".

"Кино производството стана доста по-скъпо в периода на пандемията. В София наистина ни беше сложно, филмът е Коледен, а в София рядко пада сняг, а пък една коледна история без сняг не може, и това оскъпи процеса. Иска ми се повече филми да се произвеждат, държавата да отпуска повече средства, да се появяват хубави и интересни филми. Аз в моите филми се опитвам героите да бъдат идентични с хората, да се припознае зрителя, да може с усмивка да погледне към проблемите и да си каже – "Животът е прекрасен, трябва да го живеем по най-добрия начин“.

На самата премиера любителите на киното ще могат да видят любимите си актьори на живо минути преди прожекцията. Филмът ще бъде представен официално на 23 ноември в Зала 1 на НДК от 19 часа в рамките на Киномания.

Още по темата: общо новини по темата: 2977
04.10.2022 »
24.09.2022 »
16.07.2022 »
16.07.2022 »
16.07.2022 »
11.07.2022 »
предишна страница [ 1/497 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Община Благоевград има гигантска финансова дупка
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: