Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (6)
Варненски хандбалист води към шампионски триумф ХК "Шумен 61"
Автор: Пламена Николова 14:45 / 18.10.2021Коментари (0)231
Хандбалист от варненската школа, откритие на легендарния треньор Пенко Златев, води отбора на "Шумен 61“ по пътя към успеха.

Неслучайно именно на опитния Йордан Михайлов е поверена капитанската лента в най-добрия клуб в хандбалния елит при мъжете. И всяка секунда на терена един от най-успешните разпределители в България доказва, че на него най-много приляга да е обединител на "Шумен“.

Преди години Данчо носеше дълго време екипа на ХК "Спартак“ (Варна), с който постигна дузина успехи за морската столица. Пътят към върха му проправи именно старшията на спартаклии Пенко Златев, който го привлече в клуба от "Ботев“ (Българене). После Данчо носи фланелката и на варненския ХК "Локомотив“, където продължи да трупа успехи. И така до днес! Сега смелото му сърце, изтъкано от много благородство и великанска доза шампионска енергия и устрем за победа, тупти в отбора на хандбалния шампион на България – "Шумен 61“!

 "Моята роля на капитан е главно вътре, на терена. Винаги се стремя да бъда полезен – да има заряд у играчите и всеки да се раздава, да няма наведени глави, отношенията между момчетата да бъдат гладки и хармонични. Мисля че, засега успявам. Не ми се нравят особено високопарните речи и говоренето. Благодарен съм на съотборника си Мирослав Симеонов, който притежава огромна доза хандбален интелект и има специален начин, по който въздейства на играчите извън терена!“, искрен е Данчо.

Йордан Михайлов е капитан на "Шумен 61“ вече втори сезон. И е щастлив, че не може да се мечтае за нещо по-голямо от това да завършиш хандбалната си кариера в отбор, в който властва непоколебим дух за победа и е създаден прекрасен колектив: "Истинско удоволствие и привилегия е да бъдеш капитан на такъв клуб! Точно това търсех на финала на спортната си кариера. Искам да сме все така сплотени, да играем заедно и да се забавляваме на терена. А този невероятен дух, на който биха завидели много отбори, никога да не ни напуска!“. Михайлов признава, че всички хандбалисти от клуба са приятели и в живота. Лицемерието и интригите в отбора са табу! "Всичко е открито. И извън терена сме приятели и в добро, и в трудни моменти“, признава разпределителят, който по време на спортната си кариера е преминал през отборите на:

 "Ботев“ (Българене), "Спартак“ (Варна), "Локомотив“ (Варна), "Добруджа“, "Фрегата“ (Бургас) и "Чардафон“ (Габрово).

Преди да поеме към Шумен, носи фланелката на ХК "Чардафон“. В Габрово остава много доволен от условията, от отношението на треньора Христо Йорданов и от великолепната публика. Но въпреки това не му е нужно много време, за да приеме офертата на "Шумен“, който неотдавна се завърна в мъжкия елит, и то с гръм и трясък – златен дубъл!  "Изключително много ценя нашият президент Светлозар Начев! Уважавам много и треньора ни Чавдар Чернев. Затова не се поколебах и приех предложението на Начев на мига. Вижда се, че е създал прекрасни условия в клуба, всичко е уредено. Затова резултатите са красноречиви!“,  споделя капитанът. И изтъква, че златният дубъл на шуменци миналия сезон се дължи именно на това – великолепната атмосфера и брилянтен колективен дух.

"Отначало,  когато започвахме, нямахме хора – не се знаеше какво ще е. Събрахме се в "Шумен“ за колектива, за настроение и за победи! Всеки се възстанови, имахме контузии. Ние двама – трима, които сме по-опитни, заедно с Бранимир Балчев и Димитър Петков от Горна Оряховица, се стараем да помагаме на по-младите. Когато протегнеш ръка, всичко става лесно“, откровен е Михайлов.

Категоричен е, че и този сезон отборът ще търси повторение на златния дубъл!

"Говорихме си след мача с "Осъм“ в Ловеч – как може да паднем?! Но, в крайна сметка, не може без загуби. Ловчанлии взеха суперсъстезател в лицето на Веселин Чакмаков. Шансът не беше на наша страна, изтървахме 15 положения от 6-ия метър. Но е хубаво да има и загуби, защото иначе няма да има мотивация. Вярвам, че на финала отново ние ще сме шампиони“, казва състезателят.

Не си позволява да постави силна оценка на своя клуб на старта на първенството – балансът е 2 победи и 1 загуба. Отдава настоящото представяне на тима на липсата на контроли преди старта на шампионата.  "Смятам, че от мач на мач всичко ще си дойде на мястото. Не сме феномени, за да играем на 100 процента без мачове“, вметва Данчо. Отчита и факторът публика.

"Съвсем различно е да играеш без публика! В Шумен да гледат хандбал идват страшно много хора, забавляват се и ни подкрепят, а това много ни липсва сега. Ако има публика, ще е голям плюс за нас. Но не само за играчите, а и заради самия град. Хората ще видят, че Шумен има боеспособен отбор, готов отново да стане шампион! Президентът ни Светлозар Начев също много съжалява, че публиката я няма. И е нормално да бъде така. Събрал е шампионски отбор, а не може да го покаже на феновете! Дано напролет хората се върнат в залата! Тя е много хубава, модерна и удобна - вече провеждаме тренировките си там“, споделя Михайлов.

След паузата в първенството шампионите гостуват на "Пирин“ . Двубоят обещава да предостави на феновете на хандбалната магия, които ще могат да го гледат по телевизия TVB1B, горещи страсти и атрактивни ситуации, като по учебник. Мачът е на 24 октомври, неделя и ще бъде излъчен от 14 ч.

"Очаквам много сериозен сблъсък. "Пирин“ се подсилиха с отличен състезател в лицето на Тодор Русков, десен гард. Той се върна от Германия, където е играл е на много високо, професионално ниво. Вярно, в момента Веско Чакмаков не е в редиците на "Пирин“, но Мирослав Владков също се присъедини към тях. Мисля, че с повече бързина и на разширена контраатака,трябва да спечелим мача. И, разбира се, със силна защита“, издава стратегията за победа капитанът.

Когато не е отдаден на любимия спорт, Данчо е в плен на любимата си съпруга и прекрасните им дечица – Витомир и Изабела. Искрен е, че заради натовареният делник не могат да се отдадат на всички занимания, които са им по сърце, но затова пък когато са четиримата заедно, винаги е вълшебно. Витомир е на 10 г. и е ясно отсега, че духът му е шампионски, също като на тати. Отдаден е на Цар Футбол, но не пропуска да потренира и кикбокс с баща си. "След работа съм изцяло на негово разположение, тренираме заедно. Дъщеричката ми – Изабела, също иска нужното внимание. Съпругата ми се е отдала напълно на нея. Тя е на 3 годинки и е първа група в детската градина“, разказва Михайлов, който със сигурност е баща - мечта. Не крие, че един от факторите, който ще приучи децата на отговорност, любов и грижа, е възпитанието на домашния любимец Хектор. Немската овчарка е изцяло в плен на чаровната Изабела. Види ли я, веднага  се изтяга на канапето в хола, а мъничето влиза в ролята на топкоафьор и й прави модерни прически с най-щурите аксесоари. Миговете на нежност обаче минават само при Изабела. Хектор неслучайно носи името на предводителя на Троянската война. И е отличен пазач на дома и пръв приятел на децата.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Англия се измъкна в края срещу Белгия в дъждовен Лондон
Германия се засили преди ЕВРО 2024 с успех и над Нидерландия
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: