Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Главният съдия: Световното първенство по гребане в Пловдив ще бъде честно
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:54 / 12.08.2021Коментари (0)247
©
Кристофър Грют ръководи екипа от 18 международни технически съдии, пристигнали на Гребния канал в Пловдив от 14 страни на 2 континента. Къде са те по време на състезание? Ще ги видите съдите на старта на гребното трасе, няколко от тях са в лодки и следват гребците по цялата дистанция, има жури на финала. Съдийският екип има свои представители и на пристаните, където лодките влизат и излизат от вода. Специални съдии имат задачата да теглят състезателните лодки.

"Основната цел на съдиите е да следят спазването на правилата в гребането. Така всеки един участник в Световното първенство по гребане за юноши и девойки ще има равен шанс в състезанието. И още нещо много важно – те контролират и безопасността на гребния канал по време на състезание", обяснява Кристофър Грют.

Младите гребци допускат по-често грешки. Най-често не спазват правилата за придвижване преди състезание и след него. В Пловдив трасето е трудно за състезателите от гледна точка на това, че коридорите за състезание са в непосредствена близост за коридорите за придвижване към старта и след финала.

Задача на съдията е най-напред да предупреждава състезателите за допуснати грешки и да обясни къде са сгрешили. При повторна грешка ги наказва, понякога дисквалифицира лодката, показвайки червен флаг. Тази крайна мярка се дава например при два фалстарта или когато съзнателно пречат на конкурентна лодка от съседен коридор. "Това е голяма рядкост в гребането, спортът е джентълменски. За мен като съдия едно състезание е успешно, когато е честно“, заключи Кристофър Грют.

Той главен съдия на Световното първенство по гребане за юноши и девойки. Грют е мениджър на компания, която управлява гребен център в САЩ. Тренирал е гребане в университетския отбор на Органстейт юнивърсити. Магистър по икономика в университета в Портланд и доктор по право в Рекърдс юнивърсити.
Още по темата: общо новини по темата: 2
13.08.2021
12.08.2021






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров, Алкарас и Надал се завръщат за силния турнир в Мадрид
Световни тенис звезди питаха неудобни въпроси Григор Димитров
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: