Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Кралев за Трифонов: Политическа еднодневка!
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:07 / 12.05.2021Коментари (0)677
©
Красен Кралев, който беше министър на младежта и спорта през изминалите повече от 6 години, направи равносметка на управлението си в този период. Той изтъква колко много милиони са инвестирани в реконструкцията на над 100 спортни съоръжения в цялата страна. "Това беше сред основните ни задачи, за да имат спортистите ни съвременни условия за подготовка. До момента никой друг не беше правил подобни инвестиции в сектора", подчертава Кралев, който скочи на Слави Трифонов по повод заканата му да бъде изчегъртано направеното от ГЕРБ.

Днес приключва вторият ми мандат като министър на младежта и спорта в третото правителство на Бойко Борисов. Първият мандат продължи от 7 ноември 2014 г. до 27 януари 2017 г. Вторият - от 4 май 2017 г. до днес. Изключително горд съм от това, което постигнахме с моя екип за тези 6 години и 3 месеца.



Успяхме да изработим изцяло нов Закон за физическото възпитание и спорта. Той беше дълго чакан от цялата спортна общност и разреши редица неуредени неща в сектора.



Инвестирахме средства в реконструкцията на над 100 спортни съоръжения в цялата страна. Това беше сред основните ни задачи, за да имат спортистите ни съвременни условия за подготовка. До момента никой друг не беше правил подобни инвестиции в сектора.



Издигнахме реномето на България като отличен организатор на спортни събития от най-висок ранг. Страната ни беше домакин на световни първенства по волейбол, художествена гимнастика, гребане, шорттрек, скокове на батут. Приехме множество европейски първенства, олимпийски квалификации, световни купи и международни турнири в редица спортове. Всички те бяха с блестяща организация на световно ниво – оценка дадена от всички гости и участници.



Увеличихме двойно субсидията за спортните клубове, защото те са в основата на изграждането на спортните ни таланти.

Постигнахме справедливо разпределение на средствата за спорт, като приехме принципа, че който работи добре и постига резултати, трябва да получава повече.



Направихме много за спорта в училище. Започнахме първия етап от изграждането на физкултурни салони в училища, които не разполагат с нормални условия за провеждане на часовете по физическо възпитание. Увеличихме със 70% средствата за физическа активност на деца, ученици и студенти.



В лично качество два пъти бяха избиран за член на Управителния съвет на Световната антидопингова агенция (WADA) като представител на страните членки на ЕС.



През цялото време бях близо до спортистите, поддържах непрестанна комуникация с тях и с ръководителите на спортните организации, за да мога своевременно да намеря решение за всеки проблем или възникнал казус. Подкрепях българските състезатели в големите предизвикателства пред тях. И ще продължа да го правя.



Някакви политически еднодневки говорят, че искат да "изчегъртат“ постигнатото от нас. Това ли ще изчегъртат? Не, няма да им го позволим! Направеното не може да бъде заличено.



Гордея се с всичко, което постигнахме заедно с екипа ми. Направихме всичко, което беше по силите ни и в правомощията ни. Тръгвам с високо вдигната глава, защото работихме с огромна отдаденост и вложихме цялата си енергия в името на българския спорт.

Продължаваме напред 

I’ll be back 

Още по темата: общо новини по темата: 2515
11.10.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
20.04.2022 »
19.04.2022 »
31.03.2022 »
предишна страница [ 1/420 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Проблем с недостига и износа на лекарства
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: