Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (6)
Родната борба си избра президент, получава 3 млн. лева от държавата
Автор: Стойчо Генов 11:55 / 02.04.2021Коментари (0)573
© БФБорба
Христо Маринов бе преизбран за президент на Българската федерация по борба за нов 4-годишен мандат. Световният и европейски шампион получи подкрепата на всичките 35 делегати на общото събрание в зала "Диана“. Кандидатурата на Маринов бе единствена и издигната от клуб "Берое“ (Стара Загора).

В следващите 4 години Маринов ще работи с управителен съвет от 13 души, в който влизат досегашните членове – Валентин Йорданов, Гриша Ганчев, Александър Томов, Валентин Райчев, Николай Гергов, Методи Пенев, Иван Мирославов, Тодор Ангелов, Стефан Николов, Васил Сайменов, както и новите Вангел Вангелов и Николай Стоянов.

Сред присъстващите на събранието бе Белчо Горанов, генерален секретар на БОК и председател на юридическата комисия в Международната федерация по борба (UWW). Той уточни, че българските спортисти до момента са спечелили 21 квоти за Токио 2020, а в борбата те са 5. И изрази надежда, че на последната олимпийска квалификация в София през месец май, броят на класираните наши борци за игрите през лятото ще бъде увеличен.

Форумът гласува бюджета за 2021 година, като приходите от Спортното министерство са 3 млн. лв. и 145 000 лв. са собствени приходи. Гост на събранието бе Валентин Йорданов. По случай 60-годишния си юбилей легендата получи от федерацията пано със снимки, запечатали паметни моменти от неговото присъствие по спортните арени.

Маринов е и кандидат за изпълкома на Европейският съвет по борба (UWW-Еurope), като изборът ще бъде в навечерието на първенството на континента за юноши в Дортмунд в края на месец юни. Тогава ще бъде избран и президент на централата на мястото на мястото на починалия през 2020-а Цено Ценов, който близо 20 години заемаше поста.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Англия се измъкна в края срещу Белгия в дъждовен Лондон
Германия се засили преди ЕВРО 2024 с успех и над Нидерландия
Испания и Бразилия не се победиха в голово шоу
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: