Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
Иван Петков: Ще накараме и най-големия скептик да е доволен от нас
Автор: Стойчо Генов 12:32 / 31.03.2021Коментари (0)427
© БФВ
Иван Петков ще бъде един от най-важните хора в българския волейбол през 2021 година. Погледите на всички са насочени към предстоящото Eвропейско първенство за жени, на което Пловдив е един от четирите града-домакини. Именно там Петков ще изведе националния тим в предварителната група, а мечтите са и за много повече.

Четири месеца и половина преди старта на турнира пловдивският специалист даде интервю за официалния сайт на БФВолейбол.

- Г-н Петков, какво очаквате от нашия национален отбор това лято?

- Очакванията ми за женския отбор винаги са били високи съобразно предстоящите състезания. С новото ръководство на федерацията в лицето на Любо Ганев летвата е вдигната още по-високо. През последните три години екипът ми и момичетата работим здраво и доказахме, че не се плашим от трудности и предизвикателства. Винаги давам шанс на най-добрите състезателки спрямо моите виждания. Искам да стъпят на игрището, да намерят своето място в националния отбор и да изпълним поставените ни цели. Никога не съм ги разделял на стари и млади! Винаги се старая да дам шанс на всички и да направя най-добрия колектив. Първото ни голямо желание за тази година е да върнем отново българския женски волейбол на голямата сцена. Визирам VNL, защото само така можем да сверим часовниците си с най-добрите отбори и по този начин да обърнем внимание на елементите, върху които да работим и да надграждаме. След това ни предстои дългоочакваното домакинство на Eвропейското първенство, за което ще трябва да се подготвим по най-добрия начин. Надявам се през времето на подготовка да достигнем ниво, което да е такова, че да успеем да извлечем максимума от всички. Да съумеем да се преборим за едно достойно класиране, с което да зарадваме всички наши фенове и цялата българска волейболна общност.

- Кое за вас е достойно класиране?

- Преди две години на Eвропейското в Турция постигнахме прекрасно класиране и показахме на моменти, че можем да играем като равен с равен срещу големите в Европа. Надявам се тази коварна пандемия, която промени целия свят, да е отминала или поне утихнала до такава степен, че ще можем свободно и с увереност да вървим крачка по крачка по пътя към успеха за едно добро представяне. Винаги съм бил реалист. Убеден съм, че в това напрегнато и изпълнено с очаквания волейболно лято ще се класираме там, където ни е мястото. Никога не съм бил по прогнозите, но съм убеден че великолепният ни колектив ще накара и най-големия скептик да е доволен от показаното от нас.

- До колко е важно, че Пловдив е един от домакините?

- Искам да благодаря на Българската федерация по волейбол и за спечеленото домакинство, и за перфектните условия за подготовка. При това всичко се случва в тези толкова трудни за спорта и бизнеса времена.
Още по темата: общо новини по темата: 12
30.08.2021
29.08.2021
27.08.2021
26.08.2021
25.08.2021
25.08.2021
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров, Алкарас и Надал се завръщат за силния турнир в Мадрид
Световни тенис звезди питаха неудобни въпроси Григор Димитров
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: