Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Световният футбол скърби! Почина Диего Марадона!
Автор: Стойчо Генов 19:00 / 25.11.2020Коментари (2)440
©
Легендата на световния футбол Диего Марадона е починал след сърдечен арест. Това съобщиха няколко медии в родината му Аржентина.

Футболната легенда е получил инфаркт в дома си само две седмици, след като напусна болницата, където претърпя операция заради съсирек в мозъка.

На 12 ноември Марадона бе изписан от болницата, след което имаше информации, че ще бъде отведен в клиника за третиране на алкохолна зависимост. Според информациите от днес обаче Дон Диего е получил сърдечен арест в дома си. Въпреки че е бил под наблюдение на медициннски екип, лекарите не са успели да предотвратят фаталния край.

Марадона е роден на 30 октомври 1960 година. През 21-годишната си кариера като футболист играе само в шест отбора - Бока Хуниорс (два пъти), Архентинос Хуниорс, Барселона, Наполи, Севиля и Нюелс Олд Бойс. За клубовете участва в 491 мача и отбелязва 210 гола.

Считан е за вторият най-велик футболист в цялата история след бразилеца Пеле.

Участва на четири световни първенства от 1982 до 1994, като през 1986 година става шампион, а през 1990 – вицешампион. Изиграва 91 мача за Аржентина, в които вкарва 34 гола. От 1986 г. е капитан на националния отбор.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 25.11.2020 г.
0
 
 
Бог да те прости легендо! За мене най-добрия футболист неможе да е един и еднозначно да се каже кой е той защото неминуемо ще ощетим другите на върха. Пеле над 1200 гола.Ромарио над 900 гола.Роналдо феномена.Линекер сърцатия жентълмен без нито един картон в цялата си кариера.Кройф,човека който промени играта.Франко Барези не харесваме защитници а? Оливер Кан и вратари? Меси и Роналдо действащите легенди и ти Дон Диего най-талантливият и запалил най-много деца по футбола. Почивай в мир там на небето а тук на земята твоята звезда никога не ще угасне!
0
 
 
След гола с ръка,срещу Англия,никога не заслужи възхищението ми!Всеки голям спортист,трябва,да е честен спортист!Лека му пръст и ,,божията ръка'',да му е на помощ!
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Вижте отново победата на Димитров над Алкарас в последния им двубой
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Англия се измъкна в края срещу Белгия в дъждовен Лондон
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: