Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Общо 4 станаха заразените с коронавирус националки на България
Автор: Стойчо Генов 12:16 / 05.11.2020Коментари (0)654
©
Още две момичета отпаднаха от сметките за мачовете на женския национален отбор на България по баскетбол другата седмица. Както е известно, женският национален тим ще гостува в Хераклион, Гърция, за ноемврийския квалификационен прозорец. ФИБА реши да организира този прозорец на турнирен принцип в един град, за да спести повече пътувания за отборите в условията на усложнената епидемична обстановка в цяла Европа.

Националките ни ще играят на 12 ноември с домакините, а три дни по-късно, отново в Хераклион, ще се изправят в домакинството си на Исландия.

Българският тим е на лагер при строга изолация в София. Спазват се всички противоепидемични протоколи на ФИБА, приети от БФБаскетбол. Още преди началото на кампа всички повикани от Стефан Михайлов се подложиха на PCR тестове. Две момичета дадоха положителни резултати. Проверката с тестове бе повторена и преди първата тренировка на тима в сряда, от която излязоха два нови положителни резултата.

"В тежка ситуация сме, но предполагам, че това е така и за другите отбори. Ние се готвим при страхотни условия, осигурени от БФБаскетбол. Спазваме всички мерки, препоръчани от ФИБА и БФБаскетбол. Тестовете в неделя бяха по изискване на ФИБА, а тези в сряда – от БФБаскетбол. В петък ни предстои нов тест. Това е, пазим се, спазваме всички мерки, единственото ни забавление е баскетболът. Надявам се всички да се опазим и да пътуваме в оптимален състав, за да можем да изиграем тези мачове“, коментира селекционерът Стефан Михайлов.

Борислава Христова вече е дала негативни тестове и дори игра в последния мач на тима си в Полша, като вкара 15 точки. Тя трябва да даде нова отрицателна проба за коронавирус, за да лети директно за мачовете в Гърция.

Следващите срещи от групата са в началото на февруари 2021. В група А лидер е Словения с две победи, Гърция и България имат по една.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Световни тенис звезди питаха неудобни въпроси Григор Димитров
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Григор Димитров с риск да изпадне от Топ 10
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: