Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
Георги Величков триумфира в републиканското първенство по снукър
Автор: Стойчо Генов 11:42 / 28.09.2020Коментари (0)290
©
Най-добрият снукър състезател през сезона Георги Величков спечели Републиканското първенство по снукър за сезон 2019/2020. В много интересен и драматичен финал Георги надделя над Виктор Илиев с 5:3 фрейма и завърши сезона по подобаващ начин. Турнирен директор и рефер на финала беше Цветелина Минкова.

Величков спечели пет от шестте ранкинг турнира от календара на българска снукър федерация през настоящия сезон. Той се отчете и с най-голям брейк от 79 точки на националния шампионат. Преди две седмици Георги Величков успя да се класира и на полуфиналите на първенство по билярд.

Двубоите се състояха в клуб "Академията“ – Арена Запад и клуб "Академията“ – Дианабад. Трябва да се отбележи високото ниво на турнира, където се включиха някои от най-добрите състезатели на България по билярд - Георги Георгиев, Станимир Русланов, Кристина Златева, Спасиан Спасов и Дилян Тиклев. Последните двама имат опит на зеленото сукно, като дори са представяли България на европейски първенства по снукър за младежи.

Общо 35 състезатели бяха разпределени в 8 групи , като само първите двама продължават напред. По този начин се заформиха много интересни 1/4 финали, където Георги Величков спечели срещу републиканския шампион по билярд Георги Георгиев с 4:1 като това бе първи загубен фрейм за Величков. В другите сблъсъци Виктор Илиев победи с 4:0 Станимир Русланов, Братислав Кръстев се справи с 4:3 над Спасиан Спасов, а Дилян Тиклев също победи с 4:3 Виктор Гайдов.

В полуфиналните сблъсъци в един от класически мачове този сезон Виктор Илиев успя да пречупи Братислав Кръстев със силно разчистване в последния фрейм за 4:3. В другата среща Георги Величков не загуби фрейм и спечели с 4:0 срещу Тиклев. Така се стигна до финал, който се играеше във формат 5 от 9 фрейма. Вико Илиев започна силно и поведе с 3:2 фрейма, но Величков се концентрира в края на двубоя и спечели с 5:3 фрейма, триумфирайки с титлата.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров, Алкарас и Надал се завръщат за силния турнир в Мадрид
Световни тенис звезди питаха неудобни въпроси Григор Димитров
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: