Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Важна среща между институциите в Кюстендил
Автор: Венцислав Илчев 12:18 / 05.04.2024Коментари (0)774
В Кюстендил се проведе работна среща във връзка с осигуряване на обществения ред, предотвратяване на пътнотранспортни произшествия и унищожаване на земеделска продукция от безстопанствени животни, предаде репортер на "Фокус“. Домакин на срещата беше директорът на Областна дирекция на МВР – Кюстендил старши комисар Светослав Григоров.

В дискусията се включиха областният управител Александър Пандурски, кметовете на общините Кюстендил и Трекляно – Огнян Атанасов и Радко Петрунов, председателят на Общински съвет – Кюстендил Димитър Велинов, представители на Регионално управление на образованието и на търговски вериги.  

Обсъдени бяха конкретни действия, свързани с пътната безопасност, надграждането на вече започнати дейности – видеонаблюдението, сътрудничеството между институциите – полиция и местна власт за поддържане на контакт със самотно живеещите хора в отдалечените махали на селата, обсъдени бяха и препоръките към нощните заведения за назначаването на охрана, превантивната работа с децата по време на лятната ваканция.

Стана ясно, че съвместен проект на ОДМВР и ОДК предвижда изграждането на площадка за пътна безопасност за децата. Това е възможно да се случи и на територията на общините Невестино и Трекляно, участниците в срещата поеха ангажимента със собствени средства да изградят такива площадки.

Старши комисар Григоров сподели тревогата си, че в началото на летния сезон остава  рискът от пътни произшествия, причинени от безстопанствени животни и унищожаване на селскостопанска продукция. Оцени като положителна стъпка възможността безстопанствените животни да бъдат настанявани в обект на община Кюстендил и от съседните общини – Невестино и Трекляно.

Бе обсъдена и препоръката на областния управител Ал. Пандурски за назначаването на полски пазачи или възлагане на функцията на служители, които да документират нанесените щети и отнемането на животните. Кметът на община Трекляно сподели, че в землището на с. Сушица значително са се увеличили  безстопанствените кучета и ще разчита на помощта на областните структури за решаване на проблема. Бе обсъден и проблемът  с повреждането на пътищата  в селищата от горските райони от дърводобивна техника и възможността  да бъдат задължавани фирмите да възстановяват пътищата, които са увредили.

Кметът на Кюстендил Огнян Атанасов изрази увереност, че разширяването на осветителните системи както в града, така и в района на Хисарлъка и в селата на общината ще е предпоставка за намаляването на посегателствата и гарантирането на спокойствието на гражданите. Обсъден бе и въпросът за ограничаване на достъпа до паркингите на големите търговски вериги след приключване на работното им време.

Старши комисар Светослав Григоров увери участниците в срещата – представителите на общинската власт, че в лицето на ОДМВР  имат партньор  с воля за навременни и адекватни действия, в рамките на правомощията ни, за гарантиране на добър обществен ред на територията на областта ни.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Проблем с недостига и износа на лекарства
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: