Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Състезание "Ваканция здравей! Да играем заедно" се проведе в Кюстендил
Автор: Венцислав Илчев 15:19 / 07.06.2024Коментари (0)945
Състезание "Ваканция здравей Да играем заедно“ се проведе в Кюстендил, предаде репортер на "Фокус“. То се състоя в залата на Възрожденското училище и беше организирано от Районно управление – Кюстендил, със съдействието на Община Кюстендил. Гости на състезанието бяха зам.-кметът на Община Кюстендил Венцеслав Терзийски, инспекторът от Регионално управление на образованието Румен Манов и началникът на Районно управление - Кюстендил Райчо Омерски. Специални гости на събитието с програма и поздрав към участниците  бе вокална група "Калпазани“.

Отбори от Основно училище "Свети Паисий Хилендарски“ и Природоматематическата гимназия взеха участие в надпреварата и с много хъс и оживление се състезаваха в 3 етапа – подреждане на пъзел от пътни знаци, тест с въпроси за пътна безопасност и решаване на казуси. Организаторите се бяха погрижили за приобщаване и на публиката към състезанието – имаше въпроси и за нея, а и награди за най-бързо и вярно отговарящите.

След отчитане на резултатите първенецът е отборът на ОУ "Св. Паисий Хилендарски“ с 23.5 точки, отборът на ПМГ "Проф. Емануил Иванов“ е на второ място с 21.5 точки. Наградите – купи, чанти за лаптопи, слушалки и тефтери, бяха осигурени от Община Кюстендил.

Със състезанието бе завършена програмата за учебната 2023/2024 г по Националната програма за превенция "Работата на полицията в училище“, която цели да запознае децата как да се грижат за собствената си безопасност, да намали противообществените прояви, извършвани от малолетни и непълнолетни. Програмата се осъществява от 2000 година в училищата в страната.

Пред децата началникът на сектор "Пътна Полиция“ към ОД на МВР – Кюстендил Радослав Боюклийски напомни за основните правила за безопасност на пътя. "Пожелавам ви една приятна и безопасна ваканция. Прави впечатление, че доста от вас използват така наречените тротинетки. Те се управляват само на определени места – велоалеи, дворове на училища и паркове. Нямате право да се движите по улиците, да превозвате ваши приятели. Трябва да носите задължително каска. Колегите ми ще бъдат безкомпромисни. Това, че сте малки не означава, че няма да има последствия. Ще ви бъдат наложени глоби, ще бъдат уведомени и родителите ви. Спазвайте правилата“, каза Радослав Боюклийски

"Основна роля има превенцията в училище. Ежеседмично представители на полицията влизат в различните паралелки и говорят на различна тематика. Все повече зачестяват случаите, при които учениците посягат към райски газ и наркотични вещества. Тук важна роля има е самото семейство. Родителите трябва да са повече взискателни, да обръщат повече внимание на децата си“, обясни инспекторът към Детска педагогическа стая Сашо Деянов.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: