Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Шефът на инспектората: Камерите не показват ясно инцидента с ученика в Разлог
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:13 / 03.12.2015Коментари (0)277
©
Извънреден учителски съвет се е провел тази сутрин в училище "Никола Парапунов" в Разлог, където вчера футболна врата падна върху ученик. След инцидента младежът е транспортиран в "Пирогов", но продължава да е в кома в много тежко състояние. Той има черепно-мозъчна травма с увреда на главния мозък. Съветът днес е бил разпореден от регионалния инспекторат по образование, чийто началник Ивайло Златанов осъмна в училището, където вчера в час по физическо възпитание пострада тежко 16-годишния Атанас Мишков. Ето какво казва Ивайло Златанов пред struma.com.

- Г-н Златанов, ясно ли е вече какво се случи в училището?

- Не, не е ясно как точно е паднала врата. Уточнено бе, че инцидентът е станал, след като 4 деца са излезли от часа по физическо в салона на спортната площадка. В това време учителят е бил с по-голямата група ученици във физкултурния салон. На камерите не се вижда нищо, защото инцидентът е станал с далечната врата. Времето е лошо, записите не са добри, виждат се силуетите на две деца, но нищо повече, това вероятно трябва да установява полицията.

- Според вас има ли виновни за тежкия инцидент?

- Много е тежко да обвиняваш някого, просто има нелепо стечение на обстоятелствата. Учителят е с дългогодишен опит. Факт е, че не е бил на мястото на инцидента, макар че когато ние поемаме отговорността за здравето и живота на децата, би трябвало да я понесем. Обаче има и нещо друго. Все пак сме длъжни да удовлетворяваме и желанията на децата. Тези 4-ри деца са поискали да играят навън, учителят се е съобразил с тяхното желание. Друго, което искам да отбележа, е, че спортната площадка се стопанисва от общината, предоставена е за ползване на училището, но в събота и неделя не е забранена за ползване и от други. На фаталната врата липсва металното въже, което я придържа здраво. Къде е въжето, кой не е огледал работата си, какво се е случило, това трябва да каже полицията. Все пак за неизправността на уредите носи отговорност техният стопанин. Пак казвам нелепи обстоятелства са довели до застрашаването на живота на едно дете.

- Как са учителите и децата, шокирани ли са от случилото се?

- Видях се и с децата, и с учителите. Трябва да призная, че колегите са потресени, защото всеки се поставя на мястото на учителя по физическо. Днес освен извънредния съвет се проведе и извънреден час на класа, където децата бяха предупредени и им бяха обяснени всички рискове с опасните игри. Искрено се надявам детето да се оправи и полицията да си свърши работата. Ако някой безотговорно е подходил към обезопасяването на уреда, то той ще си понесе отговорността. Не желая да коментирам учителя по физическо, не искам да съм на негово място, представям си как се чувства. Той е неотлъчно до ученика си почти 24 часа в "Пирогов". Много неприятно, дано се оправи детето.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
Изграждане на Национална детска болница в София
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: