Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
С флашмоб деца от София и Дупница се включиха в антидрога инициатива
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:05 / 27.10.2015Коментари (0)194
©
С най-големия провеждан до сега антидрога флашмоб "Proud To Be Drug Free" деца от София и Дупница се включиха в инициативата "Red Ribbon", организирана от Агенция "Митници" и американската Агенция за борба с наркотиците DEA. За шеста поредна година в България се проведе събитието в памет на Енрике Камарена, агент на ДЕА, отвлечен и зверски убит от мексикански наркотрафиканти. В него тази година се включиха 200 тийнейджъри от училища в София и Дупница.

Заместник-посланикът на САЩ у нас Мартина Строг каза, че с днешното събитие почитаме смелостта. Не само смелостта на Енрике Камарена, не само смелостта на агентите на DEA и служителите на Агенция "Митници", но и смелостта да кажеш "не" на дрогата, смелостта да помогнеш на приятел и смелостта да признаеш, когато си сбъркал. Агент на DEA разказа на тийнейджърите за живота и героичната смърт на Кике Камарена.

Стефан Бакалов от Митница Аерогара София разказа на децата за опасностите, свързани с употребата на наркотици и особено на новите, синтетични дроги. Десетки въпроси зададоха децата: какви наркотици се задържат най-често в България, какви са най-употребяваните дроги тук, как се разпознават наркотрафикантите и т.н. Тийнейджърите се интересуваха защо в някои държави продажбата на наркотици е разрешена и защо легално в български магазин може да се купи дизайнерска дрога. Децата питаха какво значи наркотест и различен ли е той за различните наркотици, а митническите служители демонстрираха пред учениците как се тестват незаконните субстанции.

В събитието се включиха детския танцов ансамбъл на "Актавис" от Дупница, таекуондо тим "Похион", танцово училище "Dance Station" и ролеристите от "Dancing Wheels", които показаха, че спортът и изкуството са истинските алтернативи на живота с дрога. Поп-звездата Орлин Павлов пя и танцува с тийнейджърите в покрепа на антидрога кампанията.

Събитието завърши с най-големия провеждан до сега в България антидрога флашмоб. На Терминал 2 на Летище София тийнейджърите танцуваха пред погледите на български и чуждестранни пътници, заявявайки "Proud To Be Drug Free".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Масови протести срещу цените на горивата
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: