Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
С едноседмични прояви Разлог отбелязва 102 г. от Освобождението си
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:16 / 15.10.2014Коментари (0)373
©
С едноседмични прояви Разлог отбелязва 102 година от Освобождението си. На 24 октомври е празника на Разлог - един от най-красивите градове в България.

Празничната програма ще започне в 10.30 часа на 24 октомври с официален ритуал по издигане на знамената на Република България, Европейския съюз и на Разлог, полагане на венци и цветя пред паметника на Васил Левски. Тържествена Света литургия ще бъде отслужена в църквата "Св. Благовещение" в града. Празничен концерт и пищна заря ще зарадва жителите и гостите на планинския курорт. Концертът започва в 17:45 часа, участие ще вземат Неврокопския ансамбъл и деца от Младежки център - град Разлог.

Близо седмица по-рано на 18 октомври ще се проведе Финален етап на 4-ти Национален преглед на фолклорните ансамбли 2013-2014г. От 11 часа на централния площад събитието ще събере групи от Разлог, Добърско, Асеновград, Пазарджик, София, Кюстендил и Симитли. Една от основните цели на Националната Секция на CIOFF® България / Международен Съвет на организаторите на фестивали за фолклор и традиционни изкуства ОФИЦИАЛЕН Партньор на ЮНЕСКО/ е да съхранява духовното и културно наследство чрез музика, песен и танц, както и да подкрепя дейностите на своите членове, работещи в сферата на фолклора, танцовата самодейност и нематериалното културно наследство.

На 19 октомври от 11:00 часа на спортна база "ДВАЛ" (терена около бившето КЦХ) ще се проведе Киноложка изложба на "Българско Овчарско куче" Разлог 2014г.

В програмата за празника на Разлог са включени още представяне на книги, регионален турнир по тенис на маса за средношколци, шахматен турнир в 7 кръга с участници от Разлог, Петрич, Гоце Делчев, Хаджидимово.

Театрални постановки за малки и големи съпътстват празника на Разлог. На 9 октомври бе изиграна постановката "Село, село пусто село" по Чудомир. Сега предстоят детска театрална постановка - музикална приказка "Лудориите на Котаракът в чизми" на Благоевградски Драматичен Театър и постановката "Как Писат Тричко не се ожени за Царкиня Кита, с китка накитена". Те бъдат играни в големия салон на читалището на 20 октомври, съответно от 11:30 часа и от 19:00 часа.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждане на Национална детска болница в София
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: