Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Първият звънец проехтя в кюстендилските училища
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:22 / 15.09.2023Коментари (0)323
С настроение и пожелание за много успехи по пътя на знанието бе открита новата учебна година  в училищата на територията на община Кюстендил, предаде репортер на "Фокус“. За своите възпитаници врати отвориха и детските градини. "Изключително вълнуващ ден. Това е денят на светлината. Това е вторият 24-ти май, който всички очакваме с нетърпение. Днес сияят лицата на децата в нашите училища. С огромна признателност към всички педагози и учители които възпитават нашите деца“, каза по повод откриването на новата учебна година кметът на Община Кюстендил Петър Паунов.

Той се обърна и към родителите. "Да не залавяме, че децата ще бъдат такива, каквито сме ги възпитали. Такива ще прекрачат училищния праг. Ние трябва да бъдем винаги тяхна опора, да помагаме на тези всеотдайни педагози, учители, преподаватели за да израстат наистина едни достойни българи, да се гордеем с тях. Винаги взорът ни да бъде нагоре – към светлината“, допълни Петър Паунов.

Основно училище "Свети Паисий Хилендарски“ в Кюстендил стартира новата учебна година с 123 първокласници, разпределени в 6 паралелки. Те имат нови униформи. "Децата имат възможност да избират елементи от униформите, за да не затрудняваме родителите. Надявам се, че стартиралите проекти за ремонти ще завършат успешно“, каза директорът на учебното заведение Здравка Тасева.

Учебната година тържествено беше открита и в Основно училище "Св.св. Кирил и Методий“. Програмата започна с посрещане на училищното знаме и издигане на националния флаг. Директорът на учебното заведение Мариана Панчев приветства учениците, родителите, учителите и гостите, сред които бе и кметът на Община Кюстендил Петър Паунов.

"На прага сме на поредната учебна година. Каква ще е тя, едва ля някой може да прогнозира, защото въпросите са много, а отговорите се променят постоянно. Именно в това динамично време, времето за размисъл, времето за преосмислянето на посоките и ценностите, времето за градеж, училището ни е натоварено с една от най-отговорните задачи за обществото – да съхранява традициите на българското образование и да развие уменията на децата за предизвикателствата на съвременността“, каза Мариана Панчева.

Най-вълнуващ момент беше за първокласниците в Основно училище "Проф. Марин Дринов“. Те за първи път прекрачиха прага на родното училище, където бяха посрещнати подобаващо.

Венцеслав ИЛЧЕВ


Още по темата: общо новини по темата: 10
15.09.2023 »
15.09.2023 »
01.09.2023 »
15.09.2022 »
15.09.2022 »
15.09.2022 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Космическа надпревара
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
План за възстановяване и устойчивост на България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: