Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Първата за страната детска риболовна дружинка учредиха в Кюстендил
Автор: Венцислав Илчев 09:33 / 01.05.2024Коментари (0)1140
В Кюстендил беше учредена първата за страната детска рибарска дружинка. Това съобщи пред "Фокус" Иван Милушев, председател на Сдружение "Ловно-рибарско дружество "Елен“ – Кюстендил. Групата на малките риболовци носи името "Рибарче“.

Вече е избрано и ръководство на рибарската дружинка. Председател е Вера Липева, част от ловно-рибарското сдружение. За секретар е определена Катрин Георгиева, а като членове на ръководството са записани счетоводителят Елизабет Младенова, главен асистент д-р Мартина Станчева и главен асистент д-р Васил Колев от Лесотехническия университет.

Предстои изготвянето на програма за развитие на децата в областта на риболовството. Паралелно с това ще се провежда и възпитателен процес. Ще продължат теоретичните занятия, но същевременно ще се организират и състезания. Първото пътуване на малките рибарчета от Кюстендил ще бъде до Музея на рибата в Лесотехническия университет – София.

Децата вече имат членски карти и удостоверения за завършен курс на обучение. За малките риболовци няма да има членски внос, той ще бъде поет от ловно-рибарското сдружение. По време на церемонията е присъствал и кметът на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов.

Иван Милушев допълни, че вече е завършил организираното обучение за деца. Той беше организирано от сдружението, което пое всички разходи по неговото обезпечаване. Децата са преминали теория и практика. В края на обучителния процес те са преминали и един своеобразен практически изпит. В лесопарка край язовир "Дренов дол“, където има водене басейн, всяко дете е имало възможност да покаже своите умения и да улови риба.

"Еуфорията беше много голяма. Това беше един практически изпит. Всички деца взеха участие в риболовството. Нямаше дете което да не улови риба. Вещото ръководство беше от страна на главен асистент д-р Васил Колев от Лесотехническия университет“, каза Иван Милушев.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Зърнената сделка
Хороскоп за деня
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждат нов реактор в АЕЦ "Козлодуй"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: