Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Провален ли е нарочно конкурсът за управител на общинската болница в Дупница?
Автор: Венцислав Илчев 12:45 / 25.04.2024Коментари (0)853
© Фокус
Архив
Изборът на управител на Общинската болница беше нарочно провален. Това каза по време на заседанието на Общинския съвет в Дупница кметът Първан Дангов, предаде репортер на "Фокус“.  "Официално заявявам пред Общински съвет Дупница, че изборът на управител на Общинската болница беше нагласен и нарочно провален, с ясното съзнание да се даде повече време на хората, които така или иначе, зад кадър, си играят със съдбата на болницата“, допълни Дангов. Той призова Комисията по здравеопазване внимателно прегледа документите, които са представени от сегашния изпълняващ длъжността директор. "Най-малко от там липсва едно листче , на което пише квалификация "здравен мениджмънт“, обяви Първан Дангов.

Той е категоричен, че в момента се върви към ликвидация на хирургично отделение. "В момента тече покрива на родилно отделение и на никой това не му прави впечатление. А когато падне нивото на общинската болница , тя ще се превърне в една обикновена амбулатория. Зад всичко това стоят политически представени общински съветници и за жалост хора с лекарски дипломи. Ако мислите, че съдбата на Общинската болница се намира в нечии чужди ръце, бъркаме всички. Ако мислите, уважаеми г-н Председател, сваляйки нивото на Общинската болница и губейки това здравно заведение на здравната карта, ние ще подобрим качеството на живот и качеството на здравните услуги, грешите. Ние в момента вървим в нечия лична изгода. Когато се намесят нечисти цели и интереси, с политически привкус, това се нарича беззаконие, безхаберие и липса на човечност“, категоричен бе кметът.

Дангов обяви още, че нарочно РЗИ не са изпратили техен представител на последния конкурс с идеята да го провалят. "Когато се катериш по гърба на болката на хората и мислиш като магазинер, се стига до ситуация да не можеш да формираш дори комисия като председател на Общински съвет, заяви още Първан Дангов пред общинските съветници.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Гергьовден 2024 г.
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: