Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Правят атракционен парк в "Хисарлъка"
Автор: Венцислав Илчев 17:11 / 25.04.2024Коментари (0)763
© Фокус
Архив
Община Кюстендил има проект за изграждането на атракционен парк в лесопарк "Хисарлъка“. Това каза пред общинските съветници в града кметът на Общината инж. Огнян Атанасов, предаде репортер на "Фокус“. По думите му има готов проект, одобрен е и предстои финансирането му. Предвижда се новата атракция за жителите и гостите на града да бъде изградена в долната част на Крепост "Хисарлъка“. Освен това предстои и създаването на съоръжения за игра в двора на закритото белодробно училище, разположено на територията на лесопарка.

Стана ясно, че предстои да се анализира настоящата нормативна уредба, касаеща санкционирането на водачи на моторни превозни средства паркиращи в зелените площи. Идеята е на нарушителите да се налагат глоби, ще се лепи стикер върху колите, а самите собственици ще могат да си плащат санкциите в удобно за тях време.

В рамките на заседанието на местния парламент се разбра, че се върви към обединението на двата футболни отбора в Кюстендил. "Ще бъда много горд, ако това се случи в рамките на моя мандат. Сливането на отборите е процес, който ще трае една-две години. Надявам се, че още от есента ще имаме един обединен отбор, в който да играят всички деца. Парите да отиват на едно място и да се разходват за развитието на децата, а мъжкият отбор да върви към Б група“, коментира кметът Атанасов.

Кметът заяви още, че се подготвя и нова концепция за общинските жилища. Общината вече прави стратегия, чрез която ще разширява жилищния си фонд за хора в нужда. "При встъпването ми в длъжност като кмет на Кюстендил, на 10 ноември 2023 година, имаше само 5 свободни жилища. Успяхме да освободим 10 жилища които не са ползвани по предназначение“, каза Огнян Атанасов. Кметът посочи, че до момента атрактивни имоти са продавани за жилищно строителство, а получените пари са ползвани за инфраструктура. Стратегията предвижда пускането на два общински имота, но няма да се обявят за продажба, а ще се отстъпи право на строеж срещу обезщетение. Така Общината ще има определени проценти част от бъдещите сгради.

Кюстендилецът Йордан Павлов Петров е единственият българин, награден с награда "Легенди“, която се е учредила през 2023 г. от Международната федерация по въздушни спортове. Самата Федерация е учредена през 1904 г. , има повече от 1 век история. "Само 58 човека в света са били три пъти награждавани като световни шампиони. Отделно от това Йордан Петров е бил многократно европейски шампион, шампион на България, човек дал много на школата по ракетомоделизъм към ОДК – Кюстендил. Това е човек, който е жива легенда. Поради здравословни причини той не може днес да бъде тук, но тук е неговия син и смятам, че ние като кюстендилци трябва да бъдем горди с постиженията на такива наши съграждани, които са отличени на световно ниво и са в ТОП 100“, обяви при връчването на медала кметът на Кюстендил инж. Огнян Атанасов.

Още по темата: общо новини по темата: 23
25.04.2024 »
25.04.2024 »
28.03.2024 »
14.03.2024 »
14.03.2024 »
29.02.2024 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2022/2023 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Гергьовден 2024 г.
Великден 2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: