Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Пожарникарите в Кюстендил бият аларма
Автор: Венцислав Илчев 08:45 / 20.02.2024Коментари (0)936
© Фокус
Архив
На територията на област Кюстендил се наблюдава усложнена пожарна обстановка, съобщиха за "Фокус“ от Областна дирекция на МВР – Кюстендил. Според направената справка, от началото на месец февруари до 16 февруари, са обслужени общо 41 произшествия, от тях 12 в урбанизирани територии и 29  в извън населените места. 37 от пожарите са причинени поради небрежно боравене с открит огън, а 4 – от късо съединение в електропроводните линии.

Според пожарникарите, повишаване на температурите и слънчевото време  през последните дни е предпоставка за възникване на пожари и усложняване на пожарната обстановка.

Въпреки редицата предупреждения на служителите, продължава паленето на сухи треви и храсти, което е нарушение на нормативната уредба,  като основна причина остава небрежност при боравене с открит огън.

"Слънчевото време предразполага  земеделските  стопани и граждани да почистват своите стопанства и лични дворове, като същото е задължително да става чрез извозване на сухата растителна, отпадъчна  маса, а не чрез изгарянето й“, посочват от противопожарната служба.

Отново се напомня, че е абсолютно забранено в земеделските земи и извън тях паленето на стърнища и други растителни остатъци и използването на открити огнеизточници. Не се разрешава изгарянето на горими отпадъци и други растителни остатъци в свободните дворни площи.

Административната санкция за палене на стърнища и изгаряне на горими отпадъци, съгласно Закона за МВР е от 200 до 2000 лв.

"Служителите провеждат информационна-разяснителна дейност за риска от пожари и за формиране на необходимото поведение и действия при евентуално възникване на такива.  Участват съвместно с представители на ОДМВР Кюстендил в мобилни екипи в малките населени места, срещи в кметства и други. Разпространяват материали с информация касаеща правилата за пожарна безопасност“, допълниха от Областната дирекция на МВР.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Академичната общност излиза на протест
Природни стихии
Почина сливенският митрополит Иоаникий
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: