Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Обсъдиха пътната безопасност в Кюстендил  
Автор: Венцислав Илчев 12:46 / 15.02.2024Коментари (0)1171
Осигуряването на безопасна среда, полагането на пътна маркировка и намаляването на пътния травматизъм бяха сред обсъдените теми по време на заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата в Кюстендил, предаде репортер на "Фокус“. Комисията е под председателството на областния управител инж. Александър Пандурски, който обърна внимание, че това е форматът, където трябва открито да се обсъждат проблемите на безопасността по пътищата в населените места от Кюстендилска област. 

"Доброто взаимодействие трябва да продължи. Благодарим за усилията и работата от страна на АПИ. Молбата ми е да има чуваемост и добра координация между институциите, за да се постигнат по-оптимални резултати", призова инж. Пандурски. 

По време на заседанието бяха поставени редица въпроси, касаещи подобряването на пътната инфраструктура в област Кюстендил, състоянието на пешеходните пътеки, поставянето на хоризонтална маркировка и възможностите за изграждане на неравности (легнали полицаи) на основни пътни артерии. 

Областният управител призова също да се обърне сериозно внимание на нерегламентираното паркиране и най-вече на престоя на коли по кръстовища, където значително се затруднява видимостта и има сериозни предпоставки за ПТП. “Трябва да се търси възможност и механизъм, който да ограничи нерегламентираното паркиране", настоя инж. Пандурски. Той бе категоричен, че трябва да се мисли с концепция, а не на парче и проблемът с паркирането трябва да се реши компетентно, а не лаически. 

Областният управител призова също така представителите на общините да пренасят дискусията и по места. 

В заседанието онлайн се включи Светослав Васев, експерт в Държавната агенция “Безопасност на движението по пътищата". Той отговори на голяма част от поставените въпроси и заяви готовността експерти от комисията да окажат съдействие при решаването на проблемите. “Не винаги съответната общинска администрация разполага с експерт в тази сфера, затова е по-добре да бъде съгласувано с някого, който се занимава с тази материя", обясни Васев. 

От Областно пътно обърнаха внимание, че има техни представители във всяка общинска комисия по пътна безопасност и че може да се разчита на тяхната експертност. Направените предложения на общинско ниво се изпращат за разглеждане до Областно пътно управление. 

Зам.-кметът на община Сапарева баня Илияна Базиргянова настоя за решаване па проблема с липсата на пътна маркировка на републиканския път, който свързва общините Дупница и Сапарева баня. “Има липса на пешеходни пътеки или има такива с износена маркировка. При нас постъпи и подписка от жители на с. Ресилово за изграждане на легнали полицаи, тъй като по участъка се кара бързо и жителите на населеното място се притесняват за безопасността си", обърна внимание Базиргянова.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Изграждане на Национална детска болница в София
Парламентарни избори 2024
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: