Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Община Рила успешно приключва първия си самостоятелен проект по ОПАК
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:07 / 21.08.2014Коментари (0)323
©
Община Рила успешно приключи проект по Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд, договор № 13-13-183/25.11.2013 г. Резултатите от проекта "Разработване и въвеждане на правила и методики за планиране, мониторинг, контрол и оценка на стратегически и програмни документи в община Рила", бяха оповестени на заключителна пресконференция в залата на Туристическия информационен център в гр. Рила.

Това е първият успешно приключен самостоятелен проект на общината по ОПАК, до момента общината е била само партньор в проекти по същата програма, обяви зам.-кметът на Рила Лазар Чавков, който е и ръководител на проекта. Основните резултати от проекта са свързани с разработването на основните стратегически документи на общината за програмен период 2014-2020 г.: Общински план за развитие, Програма за използване на възобновяемите енергийни източници; План за енергийна ефективност; Програма за развитие на туризма; Програма за опазване на околната среда и Програма за управление на отпадъците.

Новият общински план за развитие определя визията на община Рила като "съвременен културен и туристически център, с подобрена жизнена среда и укрепен човешки ресурс при съхранено природно и културно наследство". За нейното постигане са формулирани две стратегически цели, които определят основните посоки на развитие през следващите седем години: създаване и развитие на устойчива местна икономика, насочена към повишаване потенциала на човешките ресурси и достигане равнище на заетост, доходи, и социална интеграция, осигуряващи високо качество на живот; и съхраняване на екологично чистата природна среда, социализиране и популяризиране на културно-историческото наследство и идентичност, като основа за комплексно хармонично развитие на общината.

Според ОПР и Туристическата стратегия, двигатели на икономическия растеж в общината ще бъдат развитието на туризма, екологичното селско стопанство и пълноценното използване на природните и екологични дадености на Рила. Особено внимание е отделено и на развитието на човешките ресурси, създаване на условия за трудова заетост, развитие на пазара на труда и съхраняване на демографския потенциал на общината, която е сред малкото в страната, които имат положителен механичен прираст на населението през 2013 г.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: