Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Новият кмет на Дупница и общинските съветници встъпиха в длъжност
Автор: Венцислав Илчев 13:51 / 09.11.2023Коментари (0)1104
В Дупница се проведе тържествена церемония по стъпване в длъжност на новоизбраните кметове и общински съветници, предаде репортер на "Фокус“. Церемонията започна с изпълнение на българска народна песен, а след това и с изпълнение на химна на Република България. В заседателната зала в сградата на Общината присъстваха областният управител на Кюстендил Александър Пандурски и архиерейският наместник на Дупнишка духовна околия отец Георги Паликарски. В залата бяха всички 29 новоизбрани общински съветници, кметът на Дупница Първан Дангов, кметовете на селата Баланово, Бистрица, Блатино, Джерман, Дяково, Крайници, Пиперево, Самораново, Червен брег и Яхиново.

"Поздравявам всички вас по повод избирането ви за кметове и общински съветници за мандат 2023 – 2027 година. Пожелавам ви успешен и ползотворен мандат. Няма да бъде лесно но никого от вас, но ситуацията в страната е такава. Трябва да положим максимални усилия, да намерим начин и да се преборим със страстите си. Да търсим своята възможност да помогнем максимално на родния град, на родните села, на общината. Защото само в единодействие, само в еднопосочие на всички ваши действия вие може да постигнете това, което заслужава. Дупнишката община е икономически най-силната община в областта. Вие сте моторът, който дава възможност на нашата област да има съответният икономически облик“, каза областният управител Александър Пандурски. От Общинската избирателна комисия в Дупница бяха връчени съответните удостоверения на кметовете и на общинските съветници, а след това те положиха клетва и подписаха клетвените листа.

"Приемам с огромна отговорност доверието, които ми гласувахте всички вие. Всичко онова, което говорих аз и екипът ми по време на кампанията, ще бъде следвано. Това са принципът на прозрачност, принципът на отговорност, принципът на човешко отношение към всеки един гражданин и решаване на неговите проблеми. Най-големият капитал, най-голямото богатство в нашата община са хората. В моите действия като кмет няма да има реваншизъм или обиди“, каза кметът на Дупница Първан Дангов. Той посочи, че всеки трябва да бъде отговорен.

В рамките на първото заседание на местния парламент се проведе избор за негов председател. След проведеното гласуване стана ясно, че Костадин Костадинов ще ръководи Общинския съвет в града. "Залата си е същата, председателят е същият, но новият Общински съвет няма да бъде същият. Народът на град Дупница избра в този Общински съвет да влязат 12 формации, което обуславя нуждата да има един много силен диалог, нуждата да работим така, че от нашата работа да има ефект за гражданите на общината. Такъв ефект, който максимално бързо може да се почувства. Ще заложа изцяло на прозрачността. Иска ми се да дадем една много по-голяма динамика на Общинския съвет. Основният проблем е свързан с водоснабдяването, с отпадъците и с европейските проекти“, каза Костадин Костадинов.


Първан Дангов, кмет на Община Дупница.

Още по темата: общо новини по темата: 690
10.05.2024 »
08.05.2024 »
05.04.2024 »
02.04.2024 »
15.03.2024 »
11.03.2024 »
предишна страница [ 1/115 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Земетресения в България
Поскъпване на хранителните продукти
Почина сливенският митрополит Иоаникий
Изчезна 12-годишно дете от Перник
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: