Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Нови правила за общинските стипендии в Дупница
Автор: Венцислав Илчев 08:28 / 09.04.2024Коментари (0)615
© Фокус
Архив
В Дупница действа нова наредба за условията и реда за отпускане на стипендии и финансово стимулиране на деца и младежи с изявени дарби, съобщиха за "Фокус“ от Общината. Наредбата вече е приета от страна на Общинския съвет в града.

Наградите ще бъдат разпределяни на една сесия, която ще се провежда през месец април. Право на отпускане на стипендия и финансово стимулиране има всяко дете или младеж до 25 години, с постоянен или настоящ адрес в община Дупница.

Областите за кандидатстване са наука и техника, изкуство и култура, спорт. Всеки кандидат има право да посочи до пет значими постижения във всяка от областите, като се удостоверяват с копия от доказателства - сертификати, грамоти и други, за участия през предходната календарна година в местни, регионални, национални и/или международни прояви в областта, за която кандидатства.

Стипендията "Свети Иван Рилски“ ще има три степени. Първата е за поне една значима изява или класиране до трето място на национално и/или международно ниво, размерът на стипендията е 4 минимални работни заплати за страната към датата на кандидатстване.

Втората степен на стипендията ще се присъжда за поне една значима изява или класиране до шесто място на национално и/или международно ниво за предходната календарна година в областите наука и техника, изкуство и култура и спорт. Всяка година се отпуска по една стипендия в трите области на кандидатстване. Размерът на стипендията се равнява на 2 минимални работни заплати за страната към датата на кандидатстване.

Стипендия "Свети Иван Рилски – 3-та степен“ – присъжда се на дете или младеж до 25-годишна възраст с поне една значима изява или класиране до шесто място на национално и/или международно ниво за предходната календарна година в областите наука и техника, изкуство и култура и спорт за период от една календарна година. Всяка година се отпускат по две стипендии във всяка от областите на кандидатстване. Размерът на стипендията се равнява на 1 минимална работна заплата за страната към датата на кандидатстване.

Еднократно финансово стимулиране се присъжда на дете или младеж до 25- годишна възраст с поне една значима изява или класиране до шесто място на национално и/или международно ниво за предходната календарна година в областите наука и техника, изкуство и култура и спорт за период от една календарна година. Всяка година се отпускат по три еднократни финансови стимулирания във всяка от областите. Размерът на стипендията се равнява на 1/2 минимална работна заплата за страната.

Даровитите деца и младежи могат да подават заявления за кандидатстване по новата наредба, с постиженията си от 2023 година, в деловодството на Община Дупница от 10 април до 1 май 2024 година.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Матури 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: