Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Нови инвестиции в туризма на Кюстендил
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:59 / 21.09.2023Коментари (0)223
© Фокус
Кметът на Община Кюстендил Петър Паунов отговаря на въпроси, поставени от жителите, предаде репортер на "Фокус“. Единият от въпросите касаеше използването на горещата минерална вода и развитието на туризма в региона. Кметът посочи, че през 2007 година легловата база в Кюстендил е била 355 легла, а в момента е 1631 легла. Годишно се реализират над 120 000 нощувки. Само за последния месец са издадени две нови разрешения за строеж. Едното е за полуподземна пристройка за басейн за рехабилитация към един от големите хотели в града. Другото разрешение е за вилно селище в Осоговска планина. Планира се изграждането на 18 бунгала. "Общата разгъната застроена площ, която трябва да се реализира на терен от близо 7 декара, е 2 182 кв. метра. Ново вилно селище, което минимум ще бъде с нови 72 легла“, каза кметът Петър Паунов.

Той допълни, че е решен въпросът с предложението да се пусне допълнителна градска линия за квартал "Върташево“. "От превозвача уточниха, че от там минават девет курса от село Грамаждано и четири курса от село Гюешево. Превозвачът е категоричен, че всички пътуващи от село Върташево ще бъдат таксувани на 1.00 лв., каквато е цената за градските автобуси, вместо на 1.30 лева“, заяви Паунов.

Кметът на Кюстендил предостави и статистика относно обществения транспорт. До края на месец август средно 300 пътници са ползвали ежедневно двете автобусни линии. От стартирането на учебната година между 500 – 520 човека използват градските автобусните линии. Като в сутрешните курсове се пуска втори автобус, който върви пред основния автобус, за да може да поеме между 60 и 90 човека в сутрешното натоварване в определени участъци на линията, която обхваща най- вече учениците и работещите.

"Договорът на превозвача е за три години и обсъждаме увеличаването на курсовете, за още по- добро обслужвате, тъй като това облекчава изключително трафика и в централната градска част и около училищата, разбира се гарантира безопасността на нас и на нашите деца.“, коментира Петър Паунов.

Венцеслав ИЛЧЕВ


Кметът на Община Кюстендил Петър Паунов.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Мигранти и бежанци
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Газови доставки
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: