Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
На старта на изборния ден в област Кюстендил
Автор: Венцислав Илчев 17:25 / 28.10.2023Коментари (0)338
© Фокус
Архив
В област Кюстендил са разкрити 288 секции за гласуване на местния вот, предаде репортер на "Фокус“. Те са разпределени в деветте общини от областта. 11 от секциите са подвижни и са за хора с невъзможност да отидат до изборните урни. По 123 875 бюлетини са разпределени за гласуване за кметове на общини и за общински съветници. 30 230 е броят на бюлетините за кметове на отделните кметства.

Петима са кандидатите за кмет на известната в миналото миньорска община - Бобов дол. Девет са кандидатските листи за общински съветници. 57 е общият брой на хората в тях, а местата в Общинския съвет са 13. В 6 от селата ще се избира кмет. В село Бабино кандидатът е само един.

Петимата са кандидатите и за кмет на Община Бобошево. Седем листи са допуснати до участие в изборите за Общински съвет. В тази община 48 души се борят за единадесетте места в местния парламент. В три села ще се избира и кмет на кметство.

Деветима души се надяват да станат кмет на втората по големина община в региона – Дупница. 16 са листите с кандидат-общински съветници, а общият брой на желаещите да влязат в Общинския съвет е 285. Мандатите са едва 29. Жителите на 10 от съставните села също ще си избират кмет, а за едно от малките населени места – Самораново,  има само една кандидатура.

Между пет кандидатури за общински кмет избират жителите на Кочериново. Седем са кандидатските листи за местния парламент и в тях общо са събрани 43 души. 11 са мандатите в Общинския съвет. В четири от селата ще се избира кмет на кметство, в за село Мурсалево кандидатът е само един.

10 са кандидатите за кметския пост в Кюстендил. За местните избори в Овощната градина на България има 16 листи за общински съветници с общо 292 кандидати. Те се борят за 37 места.  12 за кандидатурите за кметове на кметства.  В шест от тях има само по един кандидат. Това са селата Багренци, Берсин, Гирчевци, Гюешево, Николичевци и Радловци.

Четирима са кандидат-кметовете за община с един от най-старите мостове, строени в България - Невестино. Избирателите могат да гласуват за девет листи с кандидати за общински съветници. В тях са включени 42 души, а местният парламент е с 11 места. В четири села се избира кмет.

Четирима са и кандидатите за кмет на Община Рила, в чиито предели се намира най-големият български манастир – Рилската света обител. Жителите на града и малките населени места могат да избират между шест листи за общински съветници и да изпратят в местния парламент 11 от общо 31 кандидати. Само в едно село също ще се избира кмет.

Кандидатите за кмет на общината с най-горещия гейзер на Балканския полуостров - Сапарева баня са шестима. За общински съветници се борят 78 души от 10 листи, при 13-местен парламент. Провежда се избор и за кмет на три кметства.

Четирима души се борят за кметския пост на най-малката община в България – Трекляно. Шест са листите с кандидати за общински съветници. 33 души са включени в тях, а броят на мандатите е 11. В тази община не се провежда избор за кмет на кметство.

Десетки служители на МВР се грижат за опазването на обществения ред и гарантиране на правото на вот на гражданите по време на изборите за кметове и общински съветници. Изграден е оперативен щаб, който е в постоянна връзка с общинските избирателни комисии и Областната администрация, създадена е организация за охрана на изборните материали при транспортирането им.

Полицейската охрана на изборните места следи строго за недопускане вътре на лица, носещи оръжие и предмети, опасни за живота и здравето на хората, както и лица в явно нетрезво състояние и под въздействие на упойващи вещества. Всички обемисти и съмнителни пакети ще бъдат оставяни извън помещенията за  гласуване. За да не се допусне внасянето на опасни предмети, полицейските служители ще проверяват гражданите в случай на необходимост.  

Прокуратурата в Кюстендил е създала необходимата организация относно приемането на сигнали за изборни нарушения. Оповестен е график относно дежурствата на прокурорите в Кюстендил и Дупница.

Още по темата: общо новини по темата: 690
10.05.2024 »
08.05.2024 »
05.04.2024 »
02.04.2024 »
15.03.2024 »
11.03.2024 »
предишна страница [ 1/115 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Почина сливенският митрополит Иоаникий
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Поскъпване на хранителните продукти
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: