Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Младежи от Кюстендил на форум "Младите хора и Европа: Използвай гласа си"
Автор: Венцислав Илчев 17:52 / 08.04.2024Коментари (0)737
Представители на Общинския консултативен съвет по въпросите за младежта към Община Кюстендил и ученици от кюстендилски училища се включиха във форума "Младите хора и Европа: Използвай гласа си“, който се проведе днес в сградата на Народното събрание, предаде репортер на "Фокус“. Участието на кюстендилските младежи бе инициирано и се осъществи с подкрепата на Община Кюстендил.

Форумът бе организиран от Бюрото на Европейския парламент в България, под патронажа на Комисията по въпросите на Европейския съюз, Шенгенското пространство и Еврозоната, а Кюстендил бе представен от

Йоана Венева, възпитаник на ПМГ "Проф. Емануил Йорданов“ и Виктор Илчев, възпитаник на ПГИМ "Йордан Захариев“ представители на Общинския консултативен съвет по въпросите за младежта, Веселин Ивчев, възпитаник на ЕГ "Д-р Петър Берон“ и  Йоана Анастасова, възпитаник на ПМГ "Проф. Емануил Йорданов“.

Събитието бе насочено към младите хора, които ще гласуват за пръв път на европейски избори през месец юни, а младежите имаха възможността да научат повече за дейността на Европейския парламент и да обменят идеи и опит как младите могат да влияят на обществените процеси и да отстояват по-добре каузите, в които вярват.

Форумът бе открит от Деница Симеонова, заместник-председател на Комисията по въпросите на Европейския съюз, Шенгенското пространство и Еврозоната на Народното събрание и Теодор Стойчев, ръководител на Бюрото на Европейския парламент в България.

Младите участниците се срещнаха с български евродепутати, представляващи различни политически семейства и с народни представители от Комисията по въпросите на Европейския съюз, Шенгенското пространство и Еврозоната и обсъдиха с тях въпросите, които ги вълнуват. Младежите имаха възможност да се включат и в две практически занимания на различни теми, свързани с гражданската активност и младежкото участие, демокрацията, бъдещето на Европа, дезинформацията  и на отпадъците.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: