Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
МРРБ и АПИ работят за изграждане на АМ "Струма“ без риск от загуба на европейско финансиране
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:17 / 07.04.2017Коментари (0)1148
©
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Спас Попниколов и Пирин Пенчев, член на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ), подчертаха в изявление, че нито АПИ, нито МРРБ са искали процедурата "Проектиране и строителство на автомагистрала "Струма" Лот 3.1 Тунел "Железница" да бъде прекратена.

Основна причина за това решение на УС на АПИ е установената на 31 март липса на част от офертата на един от участниците в нея. Ръководството на АПИ незабавно е уведомило за това компетентните органи, които са образували досъдебно производство и са започнали незабавни процесуално - следствени действия.

Общо бе мнението, че такова нарушение на правилата за работа на комисията и на императивните законови изисквания по отношение на реда за съхранение и разглеждане на постъпили оферти, компрометира изцяло процедурата, принципите за публичност, прозрачност, честна и лоялна конкуренция. 

Характерът на нарушението прави прекратяването на процедурата единственото законосъобразно решение към момента и ако тя не бъде прекратена, това би довело до корекции в размер на 100 процента от осигуреното европейско финансиране.

В рамките на изявлението се посочи, че АПИ незабавно започва работа по подготовката на нова документация съгласно действащия ЗОП, така че да може в срок от 2 - 3 месеца поръчката да бъде обявена отново по досегашното трасе, без промяна на техническите параметри.

Министър Спас Попниколов изрази убеждение, че при отговорно и професионално отношение в работата - не само в подготовката, но и при провеждането на нова процедура, проектирането и строителството на обекта могат да приключат в сроковете по Оперативна програма Транспорт и транспортна инфраструктура 2014-2020. Той подчерта, че решението и обявяване на процедурата за изграждане на отсечката на Лот 3.2. - Кресненското дефиле трябва да стартират във възможно най-кратък срок, защото именно нейното забавяне е най-същественият риск за цялостното завършване на АМ "Струма" и потенциалната загуба на европейски средства.


Още по темата: общо новини по темата: 147
01.03.2024 »
26.02.2024 »
20.02.2024 »
20.02.2024 »
20.02.2024 »
20.02.2024 »
предишна страница [ 1/25 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: