Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Лято, пълно с мероприятия в Разлог
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:29 / 21.07.2016Коментари (0)420
©
Наситеното с много интересни и впечатляващи мероприятия лято ще очарова жителите и гостите на планинския град, които няма да останат равнодушни към разнообразието на събитията. Мероприятията - културни, спортни, музикални и др. ще бъдат част от ежедневието на Разлог през целия летен сезон.

За 10-та поредна година любителите на рок музиката, в съчетание с красиви и мощни мотори, ще могат да се насладят на Национален Мото Рок фест "Предел" 2016. От 22 до 24 юли, на "Предел" ще се проведе 10-то юбилейно издание на фестивала. Началото е в 17.00 ч. в петък, 22 юли. От 12.00 ч. до 15.00 ч. на 23 юли ще се проведе традиционната обиколка на мотоциклетистите из гр. Разлог и състезание на изхода на града, в посока гр. Благоевград. Организатор на събитието е МС "Пирински вълци", с подкрепата на Община Разлог.

На 2 август се навършват 113 години от Илинденско-Преображенско Кръстовденското въстание. По този повод от 17.30 ч. ще се проведе ритуал по полагане на венци и цветя пред паметника на героите в м. Предел, гр. Разлог.
10-годишен юбилей отбелязва и Международната лятна академия за изкуство "Огънят на Орфей", която ще стартира на 6 август. Известни цигулари, оперни, народни певци, театрали, в рамките на две седмици, ще предадат своите умения на всички, които се интересуват от тези изкуства.
На 6 август ще се проведе и празникът на хижа "Яворов", който ще започне в 13.00 ч. в подножието на "Събиците"/поляната пред старата хижа/ и ще премине под звуците на обичани разложки и македонски песни.

Горещото лято от към мероприятия в Разлог ще продължи с Международен пленер "Разложкото хоро", който ще започне на 16 август. Идеята на пленера е да бъдат изрисувани двустранно с акрилни бои, 10 дървени плоски женски и мъжки силуети в човешки ръст, като върху тях се изобразяват фолклорни мотиви (елементи от народни носии, разложки шевици-запески, пейзажни и архитектурни забележителности), характерни за Разложкия край.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Световна черна хроника
Абитуриентски балове
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: