Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Кюстендилският депутат Георги Стамов отчете успешна година
Автор: Венцислав Илчев 16:11 / 08.01.2024Коментари (0)361
© Фокус
Народният представител от "Продължаваме промяната – Демократична България“ Георги Стамов, заместник-кметът на Кюстендил Кристиян Иванчов и общинският съветник и областен координатор на ПП Любомир Терзийски дадоха отчет за постигнатото от "Продължаваме промяната-Демократична България“ на местно и на национално ниво през изминалата година, предаде репортер на “Фокус".

"2023 беше успешна година. Видяхме как жизненият стандарт се покачва, макар и с леки темпове и със сигурност ще става по-добре, а начинът на живот в България ще придобие облика на европейския начин на живот“, заяви Георги Стамов.

"В приетия за 2024 г. Бюджет на Република България над 110 млн. лв. са заложени за проекти в общините от Област Кюстендил, като средствата за Община Кюстендил са над 51 млн. лв. Този успех е безпрецедентен - за пръв път нашата област получава толкова средства и при това те са гарантирани. Вярвам, че работейки съвместно с местната власт, ще успеем да усвоим по най-добрия начин средствата, заложени в Бюджет 2024 и гражданите ще усетят значително подобрение в стандарта си на живот“, посочи народният представител.

Стамов обясни, че в бюджета за годината е заложена нова философия за финансиране на проектите в общините. "Няма да се раздават пари на калпак, а според проектната готовност на съответната община. Тези средства са заложени в бюджета и са гарантирани – и зависи само и единствено от кметовете и тяхната готовност да реализират най-добрите проекти в съответното населено място. Лично аз ще съм в постоянен контакт с кметовете и заместник-кметовете, за да може да сме сигурни, че тези пари ще бъдат усвоени по най-добрия начин в общините в Област Кюстендил“, допълни още народният представител.

Стамов изрази благодарност към финансовия министър Асен Василев и към кабинета на акад. Денков.

"Постигнахме наистина нечуван резултат. Благодарение на усилията на правителството успяхме да повишим средствата по Плана за възстановяване и устойчивост – България ще получи 2,3 млрд. евро, след като ЕК одобри Териториалните планове за справедлив преход. Само в Община Кюстендил 23 жилищни сгради ще бъдат санирани от средствата по Плана, който е на стойност 27 млн. лв. Чрез Фонда за справедлив преход ще бъде подпомогнато създаването на нови работни места и икономическа дейност за справедлив климатичен преход в областите Стара Загора, Кюстендил и Перник, които са изправени пред най-големи икономически предизвикателства в контекста на прекратяването употребата на въглища и намаляването на въглеродните емисии“, каза още народният представител.

Той представи постиженията на "Продължаваме промяната“ и на национално ниво, като посочи, че те са видими във всички сфери на обществения живот. Като най-значими сред тях Стамов открои приемането на бюджет на държавата с 3% дефицит, въпреки увеличените разходи за заплати и ръста на пенсиите, бързото овладяване на инфлацията, която падна до нивата преди войната в Украйна, повишаването на събираемостта на данъците, промените в Конституцията, съдебната реформа, влизането на страната ни в Шенгенското пространство, успехите в сферите на енергетиката, здравеопазването, образованието, електронното управление.

Като безпрецедентни определи залегналите в бюджета за 2024 г. проекти за Община Кюстендил на стойност над 51 млн. лв. и заместник-кметът на Община Кюстендил Кристиян Иванчов.

 "Проектите са значими за Общината и за нейното развитие. Предстои ни трудна година с много работа, но вярвам, че със синхрона, с който работим, Кюстендил ще заприлича на модерен, европейски град. Няма да пестим сили през новата година, за да работим и подобряваме условията за живот и туризъм, както в Кюстендил, така и в малките населени места в общината“, каза Иванчов.

Общинският съветник от ПП-ДБ и областен координатор на "Продължаваме промяната“ в Кюстендил Любомир Терзийски отчете: "Измина една тежка година в политическия живот. Бяхме свидетели на поредните парламентарни избори, както и на местни избори. Кабинетът "Денков-Габриел“ се състави трудно, но доказа, че може да работи и да решава проблемите на хората. На местните избори се представихме на добро ниво, имайки предвид, че това е наше първо явяване. Благодаря на нашите структури в Община Кюстендил, Община Дупница и Община Бобов дол. Искам да съобщя, че сме в процес на изграждането на структури и в Сапарева баня и Кочериново", каза Терзийски по време на пресконференцията.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Катастрофа с президента на Иран
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: