Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Кюстендил с виртуална разходка на туристическото изложение в Истанбул
Автор: Венцислав Илчев 11:09 / 09.02.2024Коментари (0)216
© Община Кюстендил
Община Кюстендил участва за първи път в международното туристическо изложение East Mediterranean International Tourism and Travel Exhibition (EMITT) в Истанбул, съобщиха от пресцентъра на Общината. След като кметът на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов направи консултации с водещи организации в туристическия бранш и предприе действия по участието в голяма част от изложенията в страната и чужбина, първата презентация на Община Кюстендил на престижен международен форум е факт.

Кюстендил рекламира своите възможности за туризъм по иновативен и атрактивен начин, показвайки своите забележителности чрез новите технологии – 360 градусова виртуална презентация с VR очила. Освен Кюстендил и община Истанбул залага на подобно интерактивно изживяване с цел да привлича повече туристи. "С поставянето на VR очилата посетителите на изложението могат да се "докоснат" обектите с туристически потенциал на дестинация Кюстендил и да ги провокира да реализират посещения и партньорства", каза Георги Разсолков – старши експерт "Туристическа реклама“ в община Кюстендил.

Сред официалните гости на 27-то издание на туристическото изложение са Зарица Динкова – министър на туризма, проф. Мариела Модева – съветник на министъра на туризма, Ангел Чолаков – извънреден и пълномощен посланик на България в Турция, Васил Вълчев – генерален консул в Истанбул.

На туристическото изложение е заявен сериозен интерес, както към България, така и към Кюстендил, заради културно-историческите забележителности на региона и възможността за медицински и СПА туризъм.

От екипа на Община Кюстендил са провели вече разговори за сътрудничество и подкрепа с министър Динкова, проф. Мариела Модева, с търговското и туристическото аташе на Република България и много други потенциални партньори.

Проведени са и срещи с Асоциацията на туристическите агенции на Турция, на която представителите на местните туроператори са запознати с VR презентацията на уникалните възможности за туризъм, които предлага дестинация Кюстендил.

Изложението, което е част от международната туристическа верига EMITT (East Mediterranean International Tourism & Travel Exhibition), е сред 5-те водещи туристически изложения в света за туризъм и пътувания в Източния средиземноморски регион. В 12-те изложбени салони на ТЮЯП с обща площ 70 000 кв. м се представят около 5 000 фирми и компании от близо 95 страни, между които са България, Германия, Бразилия, Египет, Иран, Япония, Венецуела, Гърция.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Изграждане на Национална детска болница в София
Парламентарни избори 2024
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: