Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Кметът на Сатовча настоява да се въведе карантина в село Осина
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:53 / 11.05.2020Коментари (0)526
©
Само за една седмица сатовчанското село Осина се превърна в огнище на зараза от коронавирус. Хората в цялата община са притеснени и настояват селото да бъде поставено под карантина.

"Това е повече от наложително, тъй като заразата се пренася много бързо в целия район“, категоричен е и кметът на общината д-р Арбен Мименов, цитиран от БНР.

В родопското село Осина, което се намира до пътя Сатовча - Доспат, по официални данни живеят около 630 души. Много от тях пандемията от коронавирус завари в чужбина, където работят. Малцина от работещите в чужбина успяха да се върнат. Една от хипотезите е, че заразата е донесена отвън.

Другата, която местните хора смятат за много по-вероятна, е свързана с онкологично болна жена, която след лечение в столична болница, където беше открита вътреболнична инфекция, дошла при близки в Осина да се грижат за нея. След дни състоянието на жената се влошило рязко. Местната медицинска сестра я приела в здравния пункт и я включила на система. На другия  ден е приета в болница, където е починала. Тя е дала положителен резултат за коронавирус. Установено е, че са заразени медицинската сестра, нейното семейство и близките на починалата. 

Само за три дни броят на заразените се увеличи от 10 на 23. Вероятността да са много повече е голяма, твърди кметът на община Сатовча д-р Арбен Мименов, който настоява село Осина да бъде поставено под карантина и недоумява защо това не се случва, още повече, че вече има положителни проби и в други населени места в общината.

"Аз съм притеснен за селото, Осина, и за цялата околия. Ще пламне община Сатовча", опасява се д-р Арбен Мименов и допълва, че той няма право да издаде заповед за карантина.

"На всички цехове съм раздал дезинфектанти, на всички цехове в общината, на всички търговски магазини - дезинфектанти за пръскане на подове, за лична защита“, допълни Мименов.

Движението към и от село Осина е изключително интензивно. Много хора пътуват ежедневно до Сатовча и Гоце Делчев. Камиони доставят суровина и изнасят готова продукция от петте дървопреработващи фабрики в селото, има и няколко шивашки цеха.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Санирането на сградите
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: