Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Кметът на Дупница с позиция за изсечените дървета пред сградата на Общината
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:11 / 15.04.2024Коментари (0)859
© Facebook
Кметът на Дупница Първан Дангов с пост във Facebook по повод изсечените дървета пред сградата на общината. 

Ето позицията на градоначалника:

Не се допуска засаждането на висока дървесна растителност до сгради

Община Дупница има спечелен проект по програма Трансгранично сътрудничество България - Македония за зацветяване на пространството пред сградата на общинската администрация. Още преди 10 дни ландшафтен архитект е посетил Общината за изработка на работния проект и е препоръчал да бъде подготвен терена за зацветяване, като се премахнат опасни дървесни видове, като бор, липа и др.

"Това пространство по архитектурния проект и оформление на сградата е за цветя, а не е за високи дървета. Три от дърветата са с такава коренова система, която е повдигнала плочките. Дървото пред Общината е със сухи клони, които вятъра чупи и могат да паднат върху главите на гражданите. Отделно от това, пред и зад сградата на Пощата сме отрязали дървета, които са опрели буквално във фасадата на сградата“, коментира кметът на Дупница Първан Дангов, по повод множеството коментари в социалните мрежи за действията от страна на Общината.

По думите на кмета, проектът предвижда да бъдат засадени цветя, които ще се обновяват периодично. Пространството в центъра на Дупница ще бъде попълнено с хумус и ще бъдат направени цветни алеи.

"В момента там спят бездомни кучета, които ръсят бълхи на площада. Да не говорим, че зад паметника на Христаки Павлович наркоманите се събират и правят оргии. Днес сме изхвърлили над 20 кенчета от енергийни напитки и множество спринцовки“, обяви още г-н Дангов.

Той уточни, че по становището на ландшафтния архитект, с който Общината има сключен договор, не се допуска засаждането на висока дървесна растителност до сгради, които могат да застрашат и преминаващите през пешеходната алея хора.

По повод отправените нападки по отношение на изсичането на дървета, Дангов обясни, че само от началото на годината са закупени и засадени над 3 000 фиданки в различни райони на община Дупница.

"Премахването на опасните дървета стартира днес, в неделния ден, защото в района преминават по-малко хора. Работниците на Общината полагат извънреден труд и аз присъствах лично, защото очаквах да има ескалация на напрежението. Отделно от това двама граждани на Дупница ме псуваха и обиждаха, за което вече съм подал сигнал в полицията. Единият е Спас Михайлов, а другият Костадин Костадинов – хора, които са свързани с пъпната връв на ГЕРБ. И понеже прерязахме пъпната връв на хранилката, затова са и толкова нервни“, категоричен беше кметът на Дупница.

След направено изявление и от страна на депутата Радослава Чеканска, г-н Дангов обяви:

Войната е в Израел, тя не е на площада в Дупница. Ако трябва да отговоря на депутатката Чеканска, нека първо тя отговори на хората какво направи, за да издирим Ивана. Аз я търсих 5 пъти и тя не си вдигна телефона. А иначе сега за дърветата е много загрижена. Интересно тя какъв отчет ще представи пред обществеността, какво е свършила? Аз дадох отчет за първите сто дни, ще направя отчет и за 6-месечието, защото така съм обещал.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Великден 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Лято 2024
Евроизбори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: