Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Кметовете на Рила и Кочериново на среща с шефа на полицията в Кюстендил
Автор: Венцислав Илчев 18:41 / 12.04.2024Коментари (0)817
© ОД на МВР - Кюстендил
Продължават работните срещи, инициирани от на ръководството на Областна дирекция на МВР - Кюстендил с представителите на метната власт, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР. Днес на среща са кметът на община Рила Георги Кабзималски, председателят на Общинския съвет Цв. Шушкова, кметът на община Кочериново Станислав Горов, директорите на училища  и детската градина в Рила, Кочериново и началникът на РУ Рила Ив. Кавлачки.

Началникът на РУ Рила Ив. Кавлачки съобщи,  че от началото на годината на територията на двете общини няма ръст на престъпността, сравнено със същия период на миналата година, а пътните произшествия са с 2 по-малко.

И в тази среща участниците споделиха като трудно разрешим проблемът с безстопанствените животни, които създават предпоставки за пътни произшествия и унищожават реколта на местните хора.

Кметовете на  двете общини изразиха удовлетворението си от добрата комуникация с РУ Рила, с господин Кавлачки и служителите, благодариха за бързата реакция при оказването на помощ и съдействие от различно естество.

Кметът на Рила изрази удовлетворение от партньорската им превантивна работа и особено за успешното ограничаване на деянията, свързани с наркотици. Притесненията им са свързани с увеличаването на населението в условията на празници и летния сезон – през уикендите се увеличава 3 пъти. Дали с този ресурс на полицията ще могат да се справят с опазването на обществения ред и пътната безопасност.

Кметът на Кочериново Ст. Горов  сподели, че спокойната обстановка в общината и бързата реакция на полицаите  се дължат на добрата комуникация помежду им и  изрази надежда скоро да приключи и изграждането на видеонаблюдението на територията на общината.

Ст. комисар Григоров ги увери, че  ще има командировани допълнителни сили в района както от ОДМВР, така и от жандармерията. Ще бъдат предприети действия майските,  Великденските празници и абитуриентски тържества да не бъдат помрачавани от инциденти.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Матури 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: