Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Изграждат над 17 км пътища и 11 км тротоари в разгара на лятото в община Разлог
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:38 / 10.07.2015Коментари (0)299
©
В разгара на лятото Община Разлог изгражда над 17 км пътища, 11 км тротоари, над 5 км велоалеи, 3 км водопровод. Амбициозната строителна програма на общината ще се реализира до края на месец септември 2015 година със средства по Програмата за развити на селските райони. Основна цел на строителните дейностите е да се подобри достъпа до населените места на територията на община Разлог, както и качеството на живот в общината чрез реконструкция и рехабилитация на съществуващата общинска пътна инфраструктура.

Ремонтните дейности са на различен етап на изпълнение, като при всички обекти строителните дейности протичат интензивно. 5,189 километровия път Разлог - Годлево е изцяло променен след вече приключилия ремонт. Положен е асфалтобетон, стабилизиран е банкета с трошен камък, положени са бетонови бордюри, монтирана е нова еластична и комбинирана предпазна ограда, положена е хоризонтална маркировка от бяла боя.

Активно протичат ремонтните дейности в Разлог, където се асфалтират 2300 м улици и се изграждат 1000 м тротоари. Фрезова се съществуващата асфалтова настилка и се полага нов пласт износващ асфалтобетон. На местата, където е необходимо ще се полага втори пласт неплътен асфалтобетон (биндер). Подменят се съществуващите бордюри по цялата дължина на проектния участък и се поставят нови на местата, където липсват. Подменя се и цялата тротоарна настилка, като се изграждат понижения в участъците на входове за гаражи и подходи за промишлените предприятия.
Интензивно се работи по пътя Баня - Долно Драглище. Асфалтирането обхваща входната улица на Баня от Разлог и пътя Баня - Долно Драглище с обща дължина 5150 м. Подменят се съществуващите бордюри по цялата дължина на проектния участък, както и цялата тротоарна настилка с дължина 2600 м.

В селата Горно и Долно Драглище се извършва пълна реконструкция и осъвременяване на водоснабдителната инфраструктура. В с.Горно Драглище общата дължина на новия водопровод е 1397 метра, сградните отклонения са с дължина от 873 метра. В Долно Драглище новия водопровод е с обща дължина от 1256,5 метра и има водопроводни отклонения от 670 метра. В двете села освен пълната реконструкция на водоснабдителната инфраструктура се асфалтират 1200 м пътища и се изграждат 500 м тротоари.

3500 м път в курортно образование "Пирин", м. Бетоловото също ще бъдат асфалтирани. Там ще бъдат изградени общо 7000 м тротоари и 3500 м велоалея.

Пътната мрежа в община Разлог има обща дължина 75,5 км, като 35 км от тях са от републиканската пътна мрежа - второкласна и третокласна, а 40,5 км са общински пътища. Подобряването на общинската инфраструктура ще доведе до увеличаване възможностите за използване на природните дадености за развитието на туризма, както и до създаване на алтернативни възможности за заетост на населението. Несъмнено ще се подобри транспортно-експлоатационните качества на общинската пътна инфраструктура между населените места, както и комфорта и безопасността при пътуване.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Енергийна криза
Случаят "Даная"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: