Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Хубав ден за жителите на кюстендилското село Катрище
Автор: Венцислав Илчев 14:31 / 04.04.2024Коментари (0)896
© Фокус
Кметът на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов и управителят на "Кюстендилска вода“ ЕООД Марио Нешев направиха символична първа копка на проекта "Допълнително водоснабдяване на село Катрище, община Кюстендил“, предаде репортер на "Фокус“. Трасето е от водохващането от село Горна Гращица до каптажно водохващане "Извево“.

"Днес е хубав ден за село Катрище, поставихме началото на решаването на дългогодишен проблем за селото“, с тези думи се обърна към присъстващите жители Марио Нешев.

"Така ще позволим селото да има нормално водоснабдяване, по този начин изпълняваме ангажиментите, които сме поели към Асоциацията по ВиК, към населението и към кмета на община Кюстендил. Надявам се жителите на село Катрище, знаейки предишното положение, да се отнасят отговорно към ползването на водата през предстоящите горещи дни. Знаете, че водата е ресурс, който на моменти  не го ценим и пестим, само когато го загубим тогава го оценяваме“, каза още Нешев.

Кметът инж. Огнян Атанасов посочи, че още от първия ден, в който е встъпил в длъжност е подел финализирането на проекта, защото това е сериозен проблем, оставен без решение повече от 2 години.

"С бързи темпове успяхме да извадим разрешението за строеж, което е вече в сила и може да започне изграждането на допълнителното трасе с дължина от 1 210 линейни метра, с което да осигурим водоснабдяването в село Катрище“, каза инж. Атанасов.

Към момента е обявена обществена поръчка за изготвяне на геоложко и хидроложко проучване за реконструкция на водовземното съоръжение за питейни води за селата Катрище, Таваличево и Горна Гращица. В резултат проблемът с водоподаването ще се реши трайно, защото към момента и съседните села изпитват проблеми с водата.

"Още веднъж благодарен съм на ръководството на "Кюстендилска вода“, с които работим в добър синхрон. Инвестицията, която ще направи дружеството тук ще бъде изключително полезна за жителите на Катрище. Доста хора се принудиха и не си ползват къщите през летния сезон в селото“, заяви още инж. Атанасов.

"Вярвам, че подобно сътрудничество както с кмета на община Кюстендил, така и с останалите кметове и подобен начин за взаимодействие ще доведе до положителни резултати по решаване на натрупани с години проблеми в цялата област“, посочи още управителят на "Кюстендилска вода“ ЕООД.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Матури 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: