Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Христо Григоров, БЧК: Трябва да има Закон за доброволчеството
Автор: Венцислав Илчев 13:45 / 16.02.2024Коментари (0)955
© Фокус
В продължение на 30 години ние се борим да се направи един закон за доброволчеството. Това каза в Кюстендил акад. Христо Григоров, председател на Българския Червен кръст (БЧК), предаде репортер на "Фокус“. Христо Григоров присъства на годишното отчетно събрание на червенокръстката организация в Кюстендил.

"Не може да има напрежение между доброволец и работодател. Когато доброволецът отива да спасява човешки животи, когато отива да помага. Това нещо трябва да се регулира. Държавата най-после трябва да регулира този въпрос. Не може договорът за доброволчеството да се прехвърля като един горещ картоф. Сега, в момента се работи по този въпрос и аз се надявам, че най-после ще успеем да защитим доброволеца. Ние сме едни от малкото държави в Европа в която няма закон за доброволчеството“, каза Христо Григоров.

Той посочи, че техническата обезпеченост на доброволците е много важна. "Има проблеми навсякъде, но ние не се оплакваме. Ние изваждаме напред това, което сме направили. Хората трябва да усетят, че не са сами. Нашият девиз обединявай и решавай“, каза Григоров.

Той допълни, че идването му в Кюстендил е символ на една голяма благодарност, от името на цялата национална структура на БЧК,  за всичко това което се прави в Кюстендил.

"Изключително голямо напрежение, голямо натоварване и помощ на много хора. Това е Червеният кръст.  Когато говорим за Кюстендил, трябва да кажем едно голямо благодаря на персонала, на доброволците, на държавните институции, на кооперативния бизнес и на журналистите“, каза председателят на БЧК.

По думите му нещата в национален мащаб не са лесни. "Изключително голямо напрежение имаше мината година. Хората са изключително много доволни, защото ние сме достигнали до хиляди хора, на които сме помогнали. Говоря за помощта към българския народ. Селата вече са почти обезлюдени, но в тях има възрастни хора на които БЧК им дава шанс да продължат живота си. Нашата сила – това са доброволците. Около 17 000 са доброволците в национален мащаб“, каза още Христо Григоров.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Изграждане на Национална детска болница в София
Парламентарни избори 2024
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: