Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Доброволческа инициатива "Усмихни Земята" и спортно предизвикателство "Плогинг в Разлог" ще се проведат този уикенд
Автор: Ливия Кукова 15:15 / 17.04.2024Коментари (0)855
©
В периода 20 - 22 април 2024 година Община Разлог кани всички жители на град Разлог, да станат част от инициативата “Усмихни Земята", като почистят пространствата около своите домове и местата за обществено ползване.

В събота (20.04.2024 г.) Община Разлог насърчава всички жители на града да почистят пространствата около своите домове от ненужни вещи и отпадъци, a от своя страна организаторите осигуряват извозване на събраните количества до Регионалното депо.

През уикенда Община Разлог призовава всички жители и гости на града, да използват активно контейнерите за разделно събиране (виж виз. 2), като подпомагат процеса на рециклиране на стъклени, пластмасови и хартиени отпадъци.

С цел да насърчи физическата активност сред обществото и грижа към околната среда, на 22 април (понеделник) Община Разлог отправя и спортно предизвикателство към малки и големи, подкрепяйки добрите практики за чиста и устойчива среда, базирани на шведските фитнес тенденция – Плогинг.

Община Разлог кани всички желаещи да се присъединят към “Плогинг в Разлог", отделяйки минимум 10 - минути за физическа активност и време - за да извървят най-малко 5 000 крачки, докато събират количество отпадъци, локализиран в зоните за спорт и релакс, както следва:

- езерото в местността “Саровица" - 9:00 часа

- стадион “Септември" - 11:00 часа

В края на спортното предизвикателство, участниците събрали най-много чували с боклук и извървели най-много крачки часа ще бъдат отличени със специални награди.

По време на пролетното почистване, Община Разлог предоставя чували и ръкавици на участниците и се *ангажира с извозването на събраните отпадъци до регионалното депо, като за натоварването на същите ще се разчита на участниците в инициативата - да предоставят точна локация и часови диапазон за осигуряване на превоз (до 13:00 часа в събота).

Подкрепящите инициативата могат да заявят своето участие, в срок до 19.04.2024 г., във Facebook-страницата на Община Разлог, на имейл: kmet@razlog.bg или на тел.: 0747/80095, като посочат име, телефон и имейл за обратна връзка, както и територията, която ще почистват. Чувалите и ръкавиците могат да бъдат получени от отдел ,,Екология“ - Община Разлог, до 19 април (петък), от 8 до 12:00 и от 13:00 до 17:00 часа.

Плогинг е нова фитнес тенденция, която започва в Швеция. Той свързва джогинг и събиране на боклуци от пространството, в което хората тренират. В България Плогингът се популяризира от доброволци към Асоциация за развитие на българския спорт /АРБС/, а от тази година и в партньорство със Спортен клуб “Академия Пирин". Най-доброто в Плогинга е, че освен повечето калории, които се изгарят в сравнение с обикновен джогинг, в същото време хората почистват и средата около себе си.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Формула 1, сезон 2024
Парламентарни избори 2024
Бюджет 2024
Изграждане на Национална детска болница в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: