Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Банско с номинация за Балканска столица на фестивалите
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:13 / 07.12.2015Коментари (0)359
©
Многобройните фестивали в курорта Банско, населен с едва 13 000 души, отреди на общината заслужена номинация за Балканска столица на фестивалите от Balkan Awards for Tourism Industry 2015. Церемонията на 9 декември от 20 ч. в зала Диамант на хотел Рамада ще възнагради най-успешните туристически обекти и дестинации на Балканите.

Над 50 фестивални формати са в културния календар на община Банско, част от тях с международно значение, други с национален обхват и редица свързани със съхраняването на местните традиции и култура. Най-значимите международни фестивали са: Джаз Феста, БанскоФилмФест, Фестивал на балканската музика "Бохеми", музикалния фестивал "Банско Бийт", Балетен фестивал и "Хорайзън" Фест. В Националния културен календар се вписват театралният фестивал "На публиката с любов", Фестивал за оперна и класическа музика, фестивал на изкуствата "Утринна звезда", фолклорен фестивал "Да надскочим Пирина". Местните традиции и култура се представят чрез Седмицата на банската традиция, Добринишко лято, традиционния кукерски карнавал, "Празник на любовта и виното", както и прегледи на читалищна самодейност в общината.

С много иновативни подобрения за зимния туризъм в номинациите заслужено попада и курортът Пампорово. Курортът запазва социалната си политика и към ученическите групи и децата, като предоставя отново преференциални условия с цел стимулиране развитието на зимните спортове сред младежта и подрастващите. Пампорово АД инвестира в подобрение на ски зоната, като за новия зимен сезон туристите ще могат да се радват на влизането в експлоатация на новия 4-седалков лифт, който замени стар влек "Двата моста" в местността Малина. Новият лифт ще е с дължина 1300 метра, денивелация 377 метра и капацитет 2000 човека на час.

За новия сезон 2015/2016 Пампорово закупи две нови снегоутъпкващи машини. С тях курортът вече разполага с 3 от най-модерните машини за снегоутъпкване в света. Традиционно както всяка година, Пампорово АД инвестира и в увеличение броя на оръдията за изкуствено заснежаване на пистата, с което те наброяват вече 200. Това ще осигури още по-добра и плътна снежна настилка, обезпечавайки със сняг 90% от пистите в курорта.

За новия сезон е направена и последната актуализация на пропускателната система Axess с най-ново поколение софтуер и настройки. Съществуващият от три сезона фън парк, ще продължи да развива третата си линия за начинаещи.

Туристическата индустрия в съседна Турция е представена от един от най-популярните туроператори на Балканите - "Караджъ Турс". Основана през 1998 г. в Истанбул, фирмата е член на TURSAB БАТА, АБТТА, IATA. Компанията има свои офиси в Турция, България, Македония и Хърватска. Работи с над 1500 агенции, които предлагат продуктите й. Планира да развие своята офисна мрежа в страни като Гърция, Сърбия, Румъния и други балкански и европейски държави. Това я прави фирмата с най-развита офисна мрежа на Балканите. От самото създаване на "Караджъ Турс" до днес, прогресивното й развитие я нарежда сред най-утвърдените имена в туристическия бранш с над 100 партньора, над 1500 турагента и туроператора от целия Балкански полуостров и Европа работят с компанията. От 2010 г. фирмата предлага пътувания и в централна Европа като основен акцент заемат дестинации като Испания, Франция и Италия, обиколни екскурзии и почивки, както и голямо разнообразие от екскурзии на Балканските страни.

Туристически обект № 1 за 2015 година в България - Замък "Влюбен във вятъра" в Равадиново също е сред номинираните за Балканските награди за туристическа индустрия.

Номиниран за Балканските туристически награди е и един от най-предпочитаните СПА-хотели на Балканите - 4-звездният Роял Спа Велинград, както и бутиковият хотелски комплекс "Вега" - Русе.

Партньори на Balkan Awards for Tourism Industry 2015 са Българо-румънската търговско промишлена палата, Италианската търговска камара, Бизнес Клуб Лондон, Сръбско-Българската търговска камара и National Association for SPA & Wellness Tourism.Те ще отбележат значимите постижения на компаниите, успешно развиващи най-важния отрасъл за българската икономика, както и за икономиките на нашите съседи от полуострова.

Инициатор на събитието е организаторът на Националните награди за значими постижения в бизнеса и на церемониите за луксозно строителство - агенция за публични комуникации ВИП Комюникейшън ООД.

С това събитие ПР-агенцията официално закрива събитийния си сезон за 2015-та, за да подготви престижната церемония за значими постижения в бизнеса BUSINESS AWARDS 2016 - през март следващата година.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2023 г.
План за възстановяване и устойчивост на България
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: