Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Александър Мансур: Трябва да имаш работна етика и отговорност, а това в момента липсва
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:04 / 20.06.2023Коментари (0)234
©
Не е достатъчно да трупаш експертиза, трябва да имаш работна етика и отговорност, а това в момента липсва. Това е може би едно от най-големите препятствия, пред които се изправят компаниите. Това каза предприемачът Александър Мансур в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“. 

По думите му в момента младото поколение смята, че нещата стават бързо и лесно заради необятния достъп до всякакъв тип информация и технологии, но това не е точно така, подчерта Мансур. 

Маркетингът и продажбите спрямо различните типове бизнес са коренно различни. "Знаем, че продаваме краен продукт по един начин, а бизнес отношения, партньорство или продукт, насочен към бизнеса, по коренно различен начин. Винаги може да създаваш съдържание, да пускаш реклами, но важно е в началото да има специфичен фокус преди да диверсифицираш в различните канали. Трябва да тръгнеш от стъпките А и Б: кой е моят потенциален клиент и къде се намира той, какво прави през деня, кои социални мрежи скролва, въобще използва ли социални мрежи. Започвайки от тук, проучвайки, ти разбираш какво трябва да направиш, за да изгрееш в социалните мрежи или в други социални канали. Прави го винаги през призмата на твоя потенциален клиент или бизнес партньор и почти няма начин да сбъркаш“, обясни предприемачът.  

По думите му в момента начинът да достигнеш до голяма аудитория е чрез видео. "Но не какво да е видео, а видео, което е горещо за потребителите, което те искат да консумират и в което виждат стойност“, допълни Мансур.  

Ако искаме социалните мрежи да работят за нас, тук гоним по-скоро високия обем, отколкото високото качество. "Социалните мрежи са един прекрасен свят, в който ти можеш да покажеш всичко – от ежедневния си живот, до бранда, начина, по който работиш, нещата зад кулисите на твоя бизнес. Това е силата да разпространиш твоето полезно съдържание, твоята добавена стойност до много хора, без да инвестираш в реклама“, обясни предприемачът.  

Той посочи, че алгоритъмът, който работи в Тик-Ток в Китай е коренно различен от този за САЩ и Европа. "В Китай те искат да контролират децата да израснат в малко по-добра среда, за да може да са една стъпка напред в следващите поколения. Съдържанието, което те гледат, е полезно, то е тип "как да направя нещо, как да постигна нещо“, то е повече обучително. Докато това, което гледат нашите деца и в САЩ – масата е пълен боклук“, обясни Мансур. 

Контролът върху достъпа на децата до интернет съдържание е много важен, подчерта Александър Мансур. "Ако оставиш детето ти за един час да играе на телефона и да прави каквото иска, на практика ти обричаш неговото пълноценно развитие. Това, което може да направиш, е да поставиш една рамка – 10-15 минути и после пауза, и това да се повтаря максимум четири пъти на ден. А това, което могат да правят бизнесите и всички създатели на съдържание, е да създават такова, което не просто е наситено с допамин и е интересно, а да дадат нещо полезно, стойностно“, коментира Мансур.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Газови доставки
Великден 2024 г.
Енергийна криза
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: