Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
1 500 деца от Кюстендил се потапят в магията на кукления театър
Автор: Венцислав Илчев 07:18 / 27.03.2024Коментари (0)937
За тринадесети път в Общинския театър в Кюстендил гостуват абсолвентите от Националната академия за театрално и филмово изкуство. Това каза в интервю за "Фокус“ директорът на културния институт Чавдар Ненов.

"Началото поставихме през 2009 година. Чудейки се по какъв начин да отбележим Международния ден на театъра – 27 март, се роди идеята да поканим най-младите актьори в държавата, а именно абсолвентите от НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов“ специалност "Актьорско майсторство за куклен театър“, които в продължение на една седмица да изиграят своите дипломни спектакли“, каза Чавдар Ненов.

По думите му тази година младите театрали представят двата свои спектакъла – "Шишарко“ и "Трите прасенца“, петнадесет пъти на кюстендилска сцена. Около 1 500 деца от детските градини и училищата от Кюстендил ще имат шанса да видят какво са успели да направят абсолвентите през годините на обучението си, да видят тези два спектакъла.

"По мое мнение, а и по мнението на Театралната академия това, освен приятно изживяване, се оказва и една много полезна практика за абсолвентите, защото те никога до сега не са играли с такъв интензитет. Сами може да си представите натоварването, защото всеки ден те играят по три спектакъла. Изключително полезен за тях е и фактът, че те излизат извън стените на Театралната академия, идват да играят тук в Кюстендил в един професионален театър, на една професионална сцена която им е и чужда“, допълни Ненов.

По думите му на практика това се оказва много полезно и практично за тях, показва им какво ги очаква за в бъдеще. Защото работата на актьорите е свързана и с много пътувания, постоянно играене на чужди сцени, сцени които не познават. Това за тях се явява един безценен опит. За кюстендилската публика пък това е един начин да се запознае с бъдещите актьори на театъра.

"Всеки, играл пред деца знае, че при тях няма етикеция, при тях няма влизане в положение, ако нещо им хареса – те го харесват искрено и се радват. Ако нещо не им харесва – също го показват. Изискванията към хората, занимаващи се с куклен театър са много големи, защото нямат право да разочароват малките зрители. А пък ние винаги разбираме по лицата им дали им е харесало или не чак до там. Съдейки по усмивките от първите представления съм доволен – децата излизат щастливи от залата на театъра“, коментира Чавдар Ненов.

Директорът на кюстендилския театър съобщи, че на 27 март ще има и спектакъл за възрастни. В голямата зала Яна Маринова и Теодор Папазов ще изиграят спектакъла "Любовни писма“. Билетите вече са продадени.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Бюджет 2024
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: