Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Заради публикация на Тръмп: Федералните с предупреждение към съдията по делото
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:00 / 05.08.2023Коментари (0)323
©
В петък вечерта прокурорите са обърнали внимание на съдията по делото на Доналд Тръмп върху публикация в социалните мрежи, публикувана часове по-рано, в която според тях предишният президент на САЩ сякаш заявява, че ще "преследва" онези, които смята за отговорни за поредицата от огромни правни предизвикателства, пред които е изправен, съобщи американската редакция на Politico.

Адвокатите от екипа на специалния прокурор Джак Смит са заявили, че постът на Тръмп "конкретно или косвено" се отнася до онези, които са замесени в наказателното му дело за опит за отмяна на изборите през 2020 г.

В съдебно заявление малко преди 22:00 ч. на 4 август старшите помощници на специалния прокурор Моли Гастън и Томас Уиндом предупредиха съдията от Окръжния съд на САЩ Таня Чуткан, която ще води последното наказателно дело на Тръмп, за "бойния пост", който Тръмп е публикувал по-рано през деня.

"Ако ти тръгнеш след мен, аз ще тръгна след теб!" написа Тръмп в Truth Social.

Прокурорите заявиха, че постът на Тръмп поражда опасения, че той може неправомерно да сподели доказателства по делото в профила си в социалната мрежа, и настояват да му бъде наредено да пази от публичен достъп всички доказателства, които прокурорите предават на екипа на защитата му.

"Единственото, което предложената заповед цели да предотврати, е неправомерното разпространение или използване на материали от разследването, включително пред обществеността", пишат Гастон и Уиндом. "Подобно ограничение е особено важно в този случай, тъй като обвиняемият и преди е правил публични изявления в социалните медии по отношение на свидетели, съдии, адвокати и други лица, свързани с правни въпроси, разглеждани срещу него. ... И през последните дни във връзка с това дело обвиняемият е публикувал множество постове, включително следния, който обвиняемият е публикувал само преди няколко часа."

Кабинетът на Смит не е поискал заповед за забрана на достъпа до информация по нито едно от наказателните дела, които води срещу Тръмп: едното във Флорида, фокусирано върху задържането на класифицирани документи, а другото във Вашингтон - върху усилията му да се намеси в резултатите на президентските избори през 2020 г. В подадената в петък вечер жалба не се съдържа искане за забрана на Тръмп или неговите адвокати да обсъждат публично или с медиите делото във Вашингтон.

Прокурорите по това дело обаче са посочили, че са готови да споделят с Тръмп "значителен" обем доказателства, веднага щом Чуткан одобри заповед, уреждаща работата с доказателствата. Чуткан трябва да събере адвокатите на двете страни в съда на 28 август, за да обсъди определянето на датата на съдебния процес. Не е ясно дали публикацията на Тръмп ще я накара да предприеме повече усилия за прилагане на заповед за защита или за налагане на заповед за забрана на достъпа, която може да бъде издадена съгласно правилата на федералния съд на окръг Колумбия.

Публикацията на Тръмп в социалната мрежа се появи само ден след като той се закле пред федералния съд, че няма да прави никакви усилия да влияе или да отмъщава на свидетели, нито да предприема други действия, които биха могли да възпрепятстват правораздаването по делото му. Помолен от магистратски съдия във вторник да потвърди, че ще спази това указание, Тръмп заяви, че ще го направи.

В публикацията в социалната мрежа не се споменават конкретно свидетели или съдебни служители, но Тръмп често е използвал пладформата си в социалните мрежи, за да атакува прокурори и съдии по наказателните дела, които са му повдигнати.

Юридическият екип на Тръмп не е отговорил на молба за коментар.

Още по темата: общо новини по темата: 56
28.04.2024 »
26.04.2024 »
22.04.2024 »
19.04.2024 »
19.04.2024 »
19.04.2024 »
предишна страница [ 1/10 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Изграждане на Национална детска болница в София
Парламентарни избори 2024
Актрисата Виолета Донева е била открита мъртва в апартамента си
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: