Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Заради по-тъмен цвят на кожата българин бе намушкан във Великобритания
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:43 / 09.09.2019Коментари (0)564
©
19-годишният Димитър Михайлов, който през беше нападнат с нож във Великобритания, е бил атакуван заради по-тъмен цвят на кожата и защото е стоял до приятел с дълга брада и кърпа на главата. Това стана ясно по време на започналия съдебен процес срещу нападателя Винсънт Фулър.

50-годишният англичанин се опитал да убие българина, докато той се качва в кола на паркинг пред магазин в градчето Стануел, графство Съри. Само бързата реакция на Михайлов му попречва да нанесе смъртоносен удар в неговата шия, съобщи "24 часа".

"Сега ще умреш по един зловещ начин", казал Фулър, докато нанася удари в ръката на момчето, с която то се прикрива.

По-рано британецът е чут да крещи: "Всички мюсюлмани трябва да умрат" и "Върховенство на бялата раса".

Полицията открива още, че е пускал в социалните медии расистки съобщения.

"Аз съм англичанин и без значение какво казва правителството, трябва да се убият всички, които не са англичани и да бъдат изгонени всички такива от нашата Англия", гласи едно от тях.

В друго Фулър изразява подкрепа към извършителите на терористичния акт в Нова Зеландия, при който в джамия бяха убити 51 мюсюлмани.

Преди да тръгне да търси жертви на паркинга на магазина "Теско", той атакува с бейзболна бухалка вратата на индийския си съсед. Счупва обаче това си оръжие за нападение в случайна кола и продължава да се движи с кухненския нож, докато открива Михайлов.

Българинът от дълги години е в Англия и има британски паспорт.

"Разбирам какъв голям късмет съм имал, защото толкова много неща можеха да се объркат и ножът да се забие във врата ми. Именно затова, сега там имам татуировка "Втори шанс" там", сподели младежът пред съда.

До момента Фулър има 24 присъди за 59 престъпления, включително 6 г. затвор за грабеж на възрастни жени през 1998 г., съобщава британският "Телеграф". Той се призна по обвинението, че се е опитал да убие Михайлов, но съдът трябва да реши дали да не го осъди и за тероризъм, въпреки че не са открити доказателства да е свързан с радикални групировки. Твърди се, че действията му са продиктувани по-скоро от семейни проблеми и системна употреба на алкохол и канабис. Поведението му обаче е мотивирано от расистка и религиозна омраза.

Междувременно английската полиция изнесе данни и за изчезването на 39-годишния Никола Георгиев в Мейдстоун. Той бе в неизвестност от 17 март, когато за последно е видян. Органите на реда няколко пъти отправяха апел за помощ при издирването му, но нямаше резултат. Сега бе съобщено, че намерено неидентифицирано тяло на 16 май е на Георгиев. То е открито в имот и полицията го е открила по сигнал. Първоначалните тестове не са показали насилствени действия. Затова смъртта му не се третира като подозрителна. Все още обаче съдебният лекар не е дал финалното си заключение от какво е причинена.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бюджет 2024
Заловиха рекордно количество хероин на Капитан "Андреево"
Северна и Южна Корея
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: