Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Заради маймунската шарка: Препоръчаха виртуален секс в "Zoom"
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:59 / 27.06.2022Коментари (0)367
© CDC
Центърът за контрол и профилактика на заболяванията на САЩ (CDC) издаде насоки, в които обяснява на заразените с маймунска шарка американци как да правят секс, като мастурбират на поне два метра от партньора си, наред с други препоръки, пише The Daily Mail. Ръководството на CDC настоява, че всеки, който е заразен с болестта, не трябва да прави секс. Но за тези, които пренебрегват съвета, агенцията е публикувала списък на допустимите и недопустимите неща под чаршафите.

Сред съветите са да се прави секс, докато все още сте напълно облечени, за да гарантирате, че всички обриви са покрити и дори да избягвате целувки. Друг съвет е веднага след това да се мият ръцете, "фетиш-оборудването“ и дрехите и дори да се обмисли правене на секс виртуално, като например по телефона.

CDC публикува своите насоки за правене на секс с маймунска шарка по-рано този месец на страницата си за "социални събирания, по-безопасен секс и маймунска шарка“.

"Ако вие или партньор имате маймунска шарка, най-добрият начин да предпазите себе си и другите е да не правите секс от какъвто и да е вид (орален, анален, вагинален) и да не се целувате или докосвате тялото на другия, докато сте болни, особено всякакви обриви или рани“, се казва в него.

"[Но] ако вие или вашият партньор имате (или смятате, че може да имате маймунска шарка) и решите да правите секс, помислете за следното, за да намалите вероятността от разпространение на вируса“.

Изданието отбелязва, че Центърът за контрол на заболяванията в Британска Колумбия дори е издал препоръка, според която хората трябва да "използват бариери, като стени (например "дупки на славата“), които позволяват сексуален контакт, но предотвратяват близък контакт лице в лице“.

"Дупката на славата“ е малък отвор, изрязан в стена, който позволява на някого да прави секс с възможно най-малко контакт кожа до кожа, обяснява Daily Mail.

Както припомня таблоидът, през 2020 г. здравните ръководители на Ню Йорк също издадоха съвети как да се прави секс с минимален риск от заразяване с Covid. В бележка от три страници те препоръчват на хората да избягват случаен секс, оргии или сексуален контакт с всеки извън тяхното домакинство. Но в случаите, когато това не е възможно, те казват, че хората трябва да са "креативни“ и да използват "физически бариери“ като стени.

Препоръчва се и виртуален секс в "Zoom party“, както и в чат стаи в интернет.

Маймунската шарка не е болест, предавана по полов път, като всеки е изложен на риск да я хване от други хора, ако докосне обрив или кожна лезия. Но в момента Световната здравна организация разглежда съобщения, че причиняващият обрив вирус може да се разпространи чрез спермата.

Италиански и немски учени твърдят, че са открили фрагменти от тропическата болест в семенната течност на пациентите.

Понастоящем не е ясно дали тези частици са инфекциозни и могат да причинят заболяването при друг индивид. Но учени от института Spallanzani в Рим казват, че поне един от техните пациенти е имал достатъчно фрагменти в семенната си течност, за да предполагат, че друг човек може да бъде заразен.

Медицинската литература предполага, че пациентите с маймунска шарка обикновено изпитват грипоподобна треска, последвана от обрив, който се появява по лицето, преди да се разпространи в останалата част на тялото три дни по-късно.

Но CDC казва, че в много от случаите досега, пациентите са прескочили направо към обривите. Те добавят, че те често са локализирани около пениса и ануса - и в някои случаи не се разпространяват в други части на тялото.

Те също ще се сменят с различна скорост, като някои преминават към пълни с гной мехури, докато други все още имат такива, пълни с течност. Медицинската литература предполага, че като цяло всички обриви трябва да прогресират със същата скорост до течни и след това пълни с гной мехури.

Повечето инфекции в рамките на настоящата "вълна“ се откриват сред гейове или бисексуални мъже и са свързани с международни пътувания.

Повечето инфекции са леки и изчезват сами в рамките на четири седмици. Но един на всеки 100 може да се окаже фатален, сочат оценките.

Още по темата: общо новини по темата: 54
28.11.2022 »
14.09.2022 »
09.09.2022 »
02.09.2022 »
19.08.2022 »
18.08.2022 »
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: