Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Замесиха Принц Чарлз в голям скандал, бил приел куфар с много пари от катарски шейх
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:09 / 26.06.2022Коментари (0)277
©
Името на принц Чарлз попадна в центъра на сериозен скандал след твърдения, че е приел куфар, пълен с 1 милион евро в брой, за своята благотворителна дейност от милиардер катарски шейх, съобщава "Дейли мейл“.

В друг случай се твърди, че противоречивият политик е дал на наследника на трона същата сума, равняваща се на £820 000, в пачки банкноти, опаковани в чанти на кралския магазин за луксозни хранителни стоки Fortnum & Mason.

Съобщава се, че Чарлз е получил общо 3 милиона евро в брой за благотворителната фондация на принца на Уелс от шейх Хамад бин Джасим бин Джабер Ал Тани, бивш министър-председател на Катар, в плащания, извършени между 2011 и 2015 г.

Шейхът лично е връчил 1 милион евро в брой на Чарлз по време на частна среща в Кларънс Хаус през 2015 г., бе съобщено снощи. Принцът веднага ги е предал на своите сътрудници, които са организирали парите да бъдат предадени изцяло на благотворителната организация.

Шейхът е спорна фигура. Той призна, че когато е бил на поста премиер на Катар "може би“ е финансирал сирийския клон на Ал Кайда без негово знание. Той е известен като "човекът, който купи Лондон“, след като наблюдава закупуването на Harrods, Shard и олимпийското селище от Катар.

Парите, които той е дал на принца, са събрани от частната банка Coutts, чиито богати клиенти включват кралицата, и са били депозирани директно в сметките на Благотворителния фонд на принца на Уелс (PWCF), според "Сънди Таймс“.

Това не е първият път, когато се отправят обвинения срещу благотворителна организация, свързана с принца на Уелс за получаване на съмнителни дарения. Миналата година бе разкрит скандалът "титли срещу пари", който доведе до оставката на най-близкия довереник на Чарлз - Майкъл Фосет, като главен изпълнителен директор на фондацията. Бе публикувано писмо, което разкрива, че Фосет е предложил да помогне на саудитски магнат да получи както британско гражданство, така и рицарско звание срещу голямо дарение.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Лято 2024
Изграждане на Национална детска болница в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: