Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Замесиха Пласидо Доминго в голям скандал с проституция
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:36 / 19.08.2022Коментари (0)318
©
Името на оперната звезда Пласидо Доминго се появява в разследване на подобна на секта организация в Аржентина, която има и офиси в САЩ и чиито лидери са обвинени в престъпления, в това число и сексуална експлоатация, предаде “Асошиейтед прес".

Самият Доминго преди време бе обвинен в сексуален тормоз от редица жени. Сега той не е обвинен във връзка с аржентинския случай.

"Пласидо не е извършил престъпление, не е част от организацията, а по-скоро е бил консуматор на проституция", заяви представител на правоприлагащите органи, пожелал да запазил анонимността си. Проституцията не е незаконна в Аржентина.

Полицията е извършила дузина обиски в Буенос Айре, като е взела на прицел "Йога училището на Буенос Айрес", което е изградило култ около лидера си и е свело членовете си до ситуация на пробване и/или сексуална експлоатация, се казва в документи на прокуратурата по случая.

Организацията е имала най-малко три офиса в САЩ - в Лас Вегас Чикаго и Ню Йорк. Досега 19 души са били задържани в Аржентина, докато най-малко трима заподозрени се издирват в страната, както и четирима в САЩ.

Записани разговори

В хода на разследването е имало и подслушвания. При тях са били записани разговори на мъж, за който властите казват, че е Пласидо Доминго, с член на групата, идентифицирана като Сусана Менделеевич. По време на разговорите са се обсъждали срещи с Доминго, докато той е бил в Буенос Айрес за серия от концерти през април. Менделеевич, която е аржентинска пианистка, е смятана за отговаряща за дейностите за сексуална експлоатация в организацията.

В някои от разговорите на Доминго с Менделеевич се споменава и името на Хуан Перкович, който е на 84 години и е лидер на групата.

Сексуалният трафик и експлоатацията са били основен източник на приходи за групата, чиито постъпления на месец се оценяват на около 500 000 долара. В "Училището за йога в Буенос Айрес" е имало много групи жени, принуждавани да имат сексуални отношения в замяна на пари, твърдят прокурорите по случая. Най-малко седем жени са били включени в групата, когато са били все още деца или тийнейджъри и са били сексуално експлоатирани.

Хора са идвали от САЩ в Аржентина, за да правят секс с тези жени, а понякога жени са били транспортирани до съседен Уругвай и до САЩ за сексуални срещи, пише още "Асошиейтед прес".

Организацията освен това е вършела търговия и с медикаменти за сънотворна терапия и е изпращала психотропни вещества в САЩ.

Перкович заедно с други членове на групата е бил арестуван, а  десетки имоти и превозни средства са запорирани. Групата освен това е учредила бизнес структури, за да пере пари, придобити от незаконни дейности и е получила собственост върху имоти на нейни членове след смъртта им.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Световна черна хроника
Поскъпване на хранителните продукти
Политическо противоборство в САЩ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: