Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Закриват най-прочутия и брутален затвор в света
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:37 / 18.10.2019Коментари (0)388
©
Градските власти на Ню Йорк одобриха вчера план, предвиждащ до 2026 г. затворът на остров Райкърс - един от най-големите затвори в САЩ, да бъде закрит.

Според плана големият затворнически комплекс ще бъде заменен с четири малки места за лишаване от свобода, разположени по-близо до основните съдебни сгради в кварталите Манхатън, Бруклин, Бронкс и Куинс.

Председателят на градския съвет, демократът Кори Джонсън, заяви, че Райкърс е станал синоним на бруталност и жестокост и е време веднъж завинаги да бъде затворен.

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио и други демократи подкрепят плана на стойност 8 милиарда долара, отчасти защото в период на намаляваща престъпност огромните затвори са част от проблема за обществената сигурност, а не от неговото решение. Опоненти на плана казаха, че не желаят градът да строи нови затвори.

Това е един от най-известните и брутални затвори в света. Прословутия затворнически комплекс на Ню Йорк побира до 15 000 краткосрочни затворници, докато очакват съдебен процес, или просто излежават присъди с продължителност по-малко от година. Той бе в центъра на безброй скандали.

Десетки хиляди затворници, арестувани за дребни нарушения, като например незаплащане на транспортни глоби, са били незаконно подлагани на унизителни претърсвания на голо, което е струвало на данъкоплатците до 50 милиона долара при договарянето в съда.

Културата на насилието доведе до използването на прекомерна сила срещу лица под 18 години, както и "Боен клуб Райкърс", в който затворниците били насърчавани да се нападат взаимно, според Village Voice.

New York Times съобщава, че 129 затворници, от които 77% са душевно болни, са претърпели "сериозни наранявания" в кавги с пазачите в затвора през 2013 г. Когато Хосе Баутиста направи опит за самоубийство, полицаите го удряли, докато не перфорирали червата му. Андре Лейн бил отведен в самостоятелна стая, след като намокрил служителите с вода или урина. След това той бил пребиван докато стените не били оцветени с кръв.

Редовната прекомерна употреба на строг тъмничен режим е посочен като фактор изострящ психиатричните проблеми. Джармел Кели почина в болницата Белвю, след бурна свада с охраната през 2007 г. Миналата година, New York Daily News съобщи, че шизофреникът Брадли Балард, на 39 години, е бил открит мъртъв, след като бил оставен сам в килията си седем дни. Той бил гол, покрит с изпражнения, пенисът му бил подут и инфектиран на мястото където имало завързана лента.

През 2014 г. New York Times информира, че съдия е препоръчал шест служителя да бъдат уволнени за брутален побой на психично болния Робърт Хинтън, след като той протестирал преместването си в друга килия чрез седене. Той бил завързан, влачен по коридорите и удрян докато затворниците гледали. Почти две години изминаха преди изпълнението на решението, като в това време пазачите са участвали и в други нападения.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Санирането на сградите
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: