Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Задържаха българи, източвали банкомати на остров Бали! Единият е пловдивчанин
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:24 / 09.02.2019Коментари (1)1269
©
Петима български граждани бяха арестувани за проникване в банкомати и събиране на лични данни на о-в Бали, предаде индонезийският Detik. Един българин все още е издирван от полицията.

Все още не е оповестена точната сума, която е била източена, но по първоначални данни става въпрос за над 780 млн. евро.

Четирима от задържаните са от София, а петият е от Пловдив. Извършителите таргетирали чуждестранни туристи, като това далеч не е първият случай на заловени за източване на лични данни нашенци в Бали.

Полицията е събирала доказателства под формата на свидетелски показания и видео кадри от района на банкоматите в продължение на няколко дена. На 3 февруари полицейският екип прави опит да задържи заподозрените, но те не се предават и започват да бягат. Единият от българите дори се блъска и разбива автомобила си на пътя, но въпреки това успява да се измъкне. Останалите петима обаче са задържани, а в техните домове са открити още веществени доказателства.

Източването на личните данни е ставало посредством скимер устройство и рутер. По данни на директора на полицията в Бали комисар Анди Феран извършителите таргетирали богати туристи. В домовете им са открити рутери, лаптопи, мобилни телефони, както и няколко единици скимери, съобщава "Офнюз".

Придвижвайки се с взети под наем автомобили и с перуки на глава, извършителите инсталирали на избрани банкомати скимер устройство с камера, свързана с маршрутизатора и модема, които след това за записвали всички клиентски данни, включително и ПИН кода на картата. След това данните била прехвърляна на фалшив банкомат, в който пристигали парите на измамените клиенти.

Устройствата са били закупени онлайн, а фалшивите банкомати са били разположени в различни части на острова, на места като големи бензиностанции, магазини, оживени плажове и т.н.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
780 000 000 E !!!??? Някой да не бърка цифрите ? Или както винаги нашенци са се о.рали !? Щото 5 човека ако гушнат по 5 милиона = 25 им стигат за цял живот и трябва да си обират крушите. Нещо не пасва тук. Освен ако не работят за просперитета на Родината /или родните партии/ и събират парички за светло бъдеще :)
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: